Поділитись:

Як у Струмівці патрульні з "радарами" ловили гонщиків

Четвер, 19 вересня 2019, 15:54
Як у Струмівці патрульні з

Із 19 вересня волинські патрульні вимірюють швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах на всій дорозі Н-22 (від Устилуга до посту в Цумані).

Про фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху свідчать відповідні дорожні знаки. Екіпаж може розміщуватися у будь-якому населеному пункті на цій дорозі та зупиняти водіїв за перевищення швидкості чи інші порушення. При цьому у службового автомобіля мають бути увімкнені проблискові маячки, а патрульні повинні назвати водієві причину зупинки, – повідомляє пресслужба Патрульної поліції Волинської області. 

Упродовж кількох годин у с. Струмівка екіпаж патрульних притягнув до адмінвідповідальності десятки водіїв.

«76, 90 і навіть 112 кілометрів за годину – такою була швидкість керманичів, хоча мала становити всього лише 50 км/год у населеному пункті», – каже патрульний Василь Шимчук.

Реакція водіїв на вимірювання швидкості зазвичай позитивна. Більшість обгрунтовують порушення тим, що дорога хороша, тому й «летять». Однак інспектори вказують на пішохідні переходи, зупинки, будинки в населеному пункті, тож висока швидкість несе значну небезпеку і самим водіям, і іншим людям.

«При швидкості 50 кілометрів за годину набагато нижча ймовірність потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, адже тоді можна і швидше зреагувати, пригальмувати, змінити маневр. Передусім ми тут виконуємо превентивну функцію, застерігаємо від необдуманого перевищення швидкості, що може мати тяжкі наслідки», – зазначив патрульний Василь Сахан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів