Поділитись:

Святослав Кравчук: «Буде погано, якщо Волинь знову очолить «чемоданна» людина»

П'ятниця, 20 вересня 2019, 08:30

Святослав Кравчук – один з найбільш досвідчених політиків Волинської області. Проте він називає себе «більше практиком».

За його плечима близько 20 років роботи на керівних посадах: від секретаря Луцькради до першого заступника Луцького міського голови та заступника голови Волинської ОДА.

Вперше про обласну політику зі Святославом Кравчуком ми говорили у 2017-му. З того часу багато води спливло і тем для розмови назбиралося чимало...

– За два роки, що минули з моменту нашої першої розмови, відбулося чимало цікавого: в Україні повністю оновилася влада, на Волині двічі звільнили очільника обласної державної адміністрації та обрали нову голову обласної ради. Почнімо з першого: як ви оцінюєте початок роботи Володимира Зеленського на чолі держави?

– Поки я не бачу якихось критичних помилок з його боку. Чудово розумію, що йому потрібен відповідний час, щоб стати повноцінним президентом. Є багато критичних думок, але особисто я спокійно ставлюся до призначення молодих людей на керівні посади, мені здається, що найголовніше – бажання. Бажання справитися з тією роботою, завданнями, які вона (людина) ставила, йдучи на це місце.

Якщо аналізувати Зеленського як чиновника, то можна говорити, що він не носить краватку, робить речі, яких не робили попередні очільники держави та не роблять президенти інших країн. Проте життя змінюється, а разом із ним і підходи. Тому це не критично.

– Що ви думаєте про перезапуск парламенту, уряду та їхні стартові рішення?

– На жаль, Україна навіть не підійшла до того останнього «вагону», що рухається до Європи. Ми багато говоримо про це, але «потяг» все далі й далі. Тому рішення потрібно ухвалювати кардинальні і робити це необхідно оперативно, хоча б для того, щоб наздогнати цей «поїзд», щоб майбутні покоління українців могли не просто вважати себе європейцями, але й відчували це у рівні життя.

Закони, які прийняла нова Верховна Рада, не покращать життя українців, проте вони мають вплив на формування позитивної думки про нинішню владу. Мене турбує, які саме економічні речі вони ухвалюватимуть. Мені не подобається, що знову буде продовжено термін розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Це популістське рішення. В Україні не буде порядку, поки закони не почнуть виконуватися усіма: від безхатьків до президента.

– Перейдімо на регіональний рівень. Після звільнення Володимира Гунчика понад рік обласною державною адміністрацією керував колишній міліціонер Олександр Савченко. Співпраця депутатів із ним вийшла неоднозначною, дійшло до судів. На вашу думку, що вдалося зробити, а що ні в області в період Савченка?

– Волині не щастить, коли губернатором призначають працівника правоохоронних органів. На мою думку, хоча спершу й були заяви про роботу в «унісон» з обласною радою, великих зрушень у цьому напрямі не відбулося. Спочатку складалося враження, що все буде нормально, що Волинь розвиватиметься, що співпраця між гілками влади дасть результат. Проте між ними почалася конфронтація, яка, звісно ж, не принесла жодної користі простим громадянам!

Голова ОДА повинен був шукати компроміс з очільником ради, щоб не створювати проблем для людей, які проживають на місцях та повинні були отримати кошти для покращення соціальної інфраструктури.

– Ви знаєте, що Ігоря Палицю обрали народним депутатом України. Натомість новою головою Волинської обласної ради стала професорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович. Чи підтримували ви її кандидатуру?

– Підтримував. Серед більшості, яка сформувалася в обласній раді, це найбільш оптимальна кандидатура, яка, зважаючи на особисті якості та управлінські здібності, зможе ефективно працювати.

– Ірині Вахович випало керувати радою в останній рік її каденції. На вашу думку, на чому потрібно зосередитися голові та депутатському корпусу на цій фінішній прямій?

– Перше: треба активніше працювати над залученням інвестицій. Ми не зможемо самостійно знайти фінанси, які необхідні для вирішення інфраструктурних проблем області. 

Друге: розподіл бюджету. Потрібно не розтягувати гроші по округах, а вирішувати питання, які пов’язані з об'єктами комунальної власності, якими зможуть користуватися всі жителі Волині.

Ми говорили з Іриною Михайлівною, вона колись закликала складати інвестиційний план розвитку кожної територіальної громади. Я переконаний, що досягнути позитивного результуту можна буде за рахунок спільного використання коштів як з обласного, так і з конкретного місцевого бюджетів. Такий підхід буде ефективним та змусить людей ставитися до об’єктів соціальної інфраструктури з повагою. А не так, що якийсь депутат вставив два вікна у сільському клубу, а інший – свою вулицю освітив чи зробив доріжку (за бюджетні кошти, – К.).

Повинен бути фонд, який буде допомагати громадам при якихось надзвичайних ситуаціях, катаклізмах. Але розподіл бюджету мусить проводитися не за політичними ознаками. Не так, що хтось – більшість, яка робить, що хоче, а хтось – меншість, якій грошей не дають. Якщо Вахович зможе переконати депутатів (а я думаю, що зможе), то рада працюватиме ефективно.

Я сумніваюся, що в останній рік каденції у нас буде багато грошей, тому нам доведеться обрати найбільш складні об’єкти, які потрібно зробити, щоб Волинь сказала, що ця обласна рада працювала ефективно.

– Володимир Зеленський доручив якнайшвидше підготувати проєкти закону про видобуток бурштину. Тим часом вже кілька років в області не може повноцінно запрацювати комунальне підприємство «Волиньприродресурс», яке створили, зокрема, для видобутку бурштину. Як ви вважаєте, чи почне воно працювати найближчим часом?

– За ті роки влада вселила людям віру, що все, що знаходиться навколо них (надра, ліси), – це їхня власність. Чоловік думає, що можна піти зрізати дерево, викопати та продати бурштин. Прикладом цього всього була неефективна робота влада та її участь в тих процесах. Люди думають: «Якщо можна представнику влади, то чому заборонено мені? Я ж тут живу».

Якщо буде закон, який змусить усіх жити в рамках, то це, на мою думку, працюватиме. Була ж бурштинова фабрика у Рівному? Його добували та реалізовували. Проте потім комусь захотілося на цьому заробити кошти, почали міняти та не виконувати закони. Увесь процес перекрутився з вигодою для певної кількості людей. Тепер влада повинна змусити усіх жити згідно з законом, а не «по понятіям».

– Ви, певно, знаєте, що Мінрегіонбуд пропонує розділити Волинську область на три райони: Луцький, Ковельський та Володимир-Волинський. Що ви думаєте про такий розклад? Чи можна назвати його оптимальним?

– Я взагалі досить скептично ставлюся до цього питання. Мені здається, що шлях, яким пішла Україна в контексті реформи територіального устрою, є тупиковим. Це все потрібно обговорювати, проте рішення не повинні ухвалюватися за згодою людей.

Держава повинна підходити з точки зору економіки та логіки. Об’єднання повинно давати можливість створити економічно спроможні громади, які держава підтримуватиме та допомагатиме розвивати. Не повинно бути політики, як це відбувалося з Луцьком та Прилуцьким.

Натомість, на мою думку, потрібен принциповий підхід: держава радиться з людьми, але сама ухвалює рішення та несе за нього відповідальність.

Стосовно Прилуцького, то сьогодні луцька влада отримала завдання зробити так, щоб жителі навколишніх сіл, що приєднаються до обласного центру Волині, змогли користуватися кращою соціальною інфраструктурою та сказали, що їхнє життя і справді покращилося.

– А які нові можливості в контексті розвитку відкриваються для обласного центру Волині після приєднання прилеглих сіл?

– Сьогодні Луцьк може розробляти проєкти, які дадуть можливість будувати інфраструктуру у вигляді робочих місць на землях, які знаходяться на території Прилуцької сільської ради. Навіть новий мікрорайон можна там будувати. Сьогодні йде мова про переведення військової частини з Миколаєва до Луцька. Це може створити передумови для забудови, появи чудового транспортного сполучення.

Місту є куди розвиватися та що пропонувати інвесторам. Луцьк може проводити до вільних земель комунікації та пропонувати інвесторам створити там підприємства, робочі місця, які дадуть можливість отримувати в бюджет додаткові кошти.

Важливо, щоб землю не пороздавали під індивідуальну забудову! Для цього необхідно розробити комплексний план забудови цієї території, провести інвентиризацію землі. Якщо ми забудуємо все одноповерховими будівлями, то ефект від об’єднання буде рівнятися нулю.

– Ви неодноразово наголошували на необхідності залучення інвестицій. Скажіть, що конкретно потрібно зробити, щоб Волинь стала інвестиційно привабливою на ділі, а не на словах?

– У нас є чимало об’єктів, в які готові вкласти гроші. Проте багато залежить від перших осіб, які будуть представляти владу (голови Волинської ОДА та обласної ради), наскільки вони зможуть систематизувати та вибудувати вертикаль влади так, організувати роботу так, щоб область у підсумку була інвестиційно привабливою. Суб’єктів для інвестування є дуже багато. Ми маємо робочу силу, природні ресурси. Інвестор хоче спокій та гарантій, що завтра не зміняться закони.

– Вже три місяці Волинською ОДА керує перший заступник Олександра Савченка Олександр Киричук. Чи відомо вам, хто може стати наступним очільником облдержадміністрації?

– Буде дуже погано для Волині, якщо область знову очолить не місцевий керівник. Практика довела, що всі люди зі сторони були «чемоданними». Вони приїхали, побули...

Слід після себе залишили лише волиняни, такі як Клімчук чи Блаженчук. Вони робили багато помилок, але область інтенсивно розвивалася і дуже багато речей, які зробили в ті часи, зараз дають можливість отримувати фінансовий ресурс для бюджету.

– Якщо не буде форсування подій, то наступної осені відбудуться чергові вибори до місцевих рад. Скажіть, ви плануєте продовжувати займатися політикою надалі після завершення чинної каденції?

– Ви знаєте, я завжди був більше практиком, ніж політиком. Наврядчи я буду брати участь в якихось виборчих перегонах. Але, якщо будуть пропозиції і Бог дасть здоров’я, щось реалізовувати, підказати, то я, швидше, долучуся, ніж ні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів