Поділитись:

Чи всі маршрутки Луцька готові до запровадження електронних квитків (відео)

Четвер, 19 вересня 2019, 06:47
Чи всі маршрутки Луцька готові до запровадження електронних квитків (відео)

Дефіцит на перевізників, чи весь транспортний бізнес міста готовий до запровадження електронного квитка та на який лад слід облаштовувати сквери в обласному центрі.

Про основні теми обговорення чергового засідання виконкому – у сюжеті Сфери-ТВ.

Луцькрада вкотре оголосила конкурс на перевезення. Та, як виявляється, до цієї сфери діяльності бізнес потрохи байдужіє.

"Два маршрути, №22 в зв’язку тим, що закінчується термін дії поточного договору, і №23 – ми на нього вже оголошували конкурс в травні, липні поточного року. Ніхто не зголошувався, не було претендентів. Зараз оголошуємо повторно", – розповів начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Серед основних причин відмови – дороге пальне, ціна на яке може значно стрибнути вже днями.

"Чи готові ви до того що завтра пальне на заправках стане на 20-30% дорожче? Перевізники відмовляться виїжджати, тому що заявляють, що у них низька рентабельність. На сьогоднішній день ми вже маємо проблему з перевізниками", – нагадав член виконавчого комітету Луцької міської ради Ігор Алєксєєв.

Володимир Степанов каже, що розглядається ще один варіант вирішення питання перевезень.

"Проводимо роботу серед підприємців Луцька, які дотичні до транспорту, з метою, щоб вони закупляли тролейбуси, ставили їх на комунальні маршрути і можна було експлуатувати далі транспортні засоби і закупляти їх не за гроші міської ради", – розповів Володимир Степанов. 

Якщо закупляти транспортні засоби за рахунок приватного бізнесу, тоді вийде зняти суттєве навантаження з бюджету і заодно оновити громадський транспорт.

Також ведуться перемовини з перевізниками щодо "за" і "проти" підписання договорів на запровадження електронного квитка. За словами Володимира Степанова, поки що категоричних відмов немає, щоправда, остаточного балансу досягнути наразі не вдалось. Обговорили й питання облаштування чергового скверу у місті. Цього разу візьмуться за район Привокзальний.

"Це проспект Грушевського, вулиця Стрілецька, тут, як ви знаєте, є сквер, і ми хочемо знайти ідею, як продовжити розвиток цього місця, передбачити можливість його покращення", – зазначив начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз.

Задля цього оголосять всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс, за ним і визначать найкращу концепцію облаштування цього скверу. Виконкомівці поцікавились, чи бува управління не має власних ідей, на що Веніамін Туз відповів, що це буде своєрідний конфлікт інтересів.

"В чому конфлікт інтересів, якщо ви висловите пропозицію?", – заперечив член виконавчого комітету Луцької міської ради Ігор Муковоз.

В підсумку зійшлися на тому, що розглядатимуть усі варіанти, що надійдуть, однак, за рекомендацією членів виконкому, перевагу слід надати місцевим авторам ідеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька маршрутка № 23 може повернутися та поїхати по-новому

Надрукувати
мітки:
коментарів