Поділитись:

Вперше серед "районок": ковельські медики провели унікальну операцію на серці (фото)

Середа, 18 вересня 2019, 23:12
Вперше серед

У Ковельському МТМО провели першу операцію на відкритому серцю в умовах штучного кровообігу. Це вперше в Україні операція такої складності проводилася в районній лікарні, інформує пресслужба Ковельського МТМО.

Пацієнту з аневризмою визхідного відділу аорти, недостатністю аортального клапану важкого ступеня та багатосудинним ураженням коронарних артерій одномоментно проведено супракоронарне протезування висхідного відділу аорти, протезування аортального клапану, аорто-коронарне та мамарно-коронарне шунтування. Операція тривала 6 год. Крововтрата під час операції – 300 мл.

Операцію успішно провела команда львівських,тернопільських та ковельских кардіохірургів, трансфузіологів та анестезіологів.

Згадана команда лікарів на чолі із Володимиром Морозом має досвід організації кардіохірургічної служби у Львівському кардіоцентрі, Тернопільській університетській лікарні та у Президентській клініці м. Кабул, Афганістан.

Зі слів медиків, зараз пацієнт почуває себе задовільно та проходить реабілітацію.

Наразі ще три пацієнта готуються до подібних операцій до кінця тижня, а до кінця року вже розплановано 50 операцій на відкритому серці.

Зазначають, що це унікальний випадок проведення операцій такої складності в районній лікарні.

Відтепер висококваліфіковані операції доступні не лише в спеціалізованих кардіохірургічних клініках та обласних закладах.

Вперше серед Вперше серед Вперше серед

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковельському пологовому відкрили нове сучасне відділення (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
08 квітня 2024
02 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024