Поділитись:

Укрзалізниця запустила онлайн-резервування спецвагонів для людей з інвалідністю

Середа, 18 вересня 2019, 16:33
Укрзалізниця запустила онлайн-резервування спецвагонів для людей з інвалідністю

12 вересня цього року Укрзалізниця запровадила новий онлайн-сервіс, який дозволяє оформити замовлення на перевезення у спеціально обладнаному вагоні для людей з інвалідністю.

Щоб замовити поїздку в такому вагоні, потрібно на сайті Укрзалізниці зареєструватися в «Кабінеті користувача», ввести особисті дані та інформацію про бажану поїздку, – повідомляє пресцентр Львівської залізниці.

Також клієнт вказує, чи потрібна йому допомога працівників вокзалу під час посадки та висадки з поїзда. Якщо людина з інвалідністю подорожує не сама, під час резерву спеціального вагона потрібно вказувати коректні дані супроводжуючої особи, адже змінити їх при викупі квитків буде неможливо.

Після розгляду заявки відповідальні працівники АТ «Укрзалізниця» визначатимуть можливість включення спеціального вагона до складу поїзда за замовленим маршрутом та повідомлятимуть про результати.

У разі погодження параметрів поїздки (номер поїзда, дата виїзду та інше) замовнику на вказану електронну пошту надходить номер бронь-замовлення. Після чого впродовж трьох діб замовник або його близькі мають викупити квиток у залізничній касі. При собі потрібно мати оригінал документа, що підтверджує право на пільгу.

Наразі Укрзалізниця експлуатує 15 спеціальних вагонів, обладнаних для осіб з інвалідністю, 12 з яких надаються на замовлення, а 3 курсують за постійними маршрутами.

Довідково:

Під час бронювання спеціального вагона потрібно вказати:
•    прізвище та ім’я пасажира;
•    номер та серію посвідчення про право на пільгу, термін дійсності, ким і коли видане;
•    скан-копії пільгового документа та довідки органів праці та соціального захисту, медичного закладу, що особа пересувається на спеціальних засобах для пересування;
•    номер контактного телефону та електронну адресу для зворотного зв’язку;
•    дати виїзду «туди» та «зворотно», станції відправлення/призначення; бажаний номер поїзда; кількість місць тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 березня 2024
23:57
04 березня 2024
09 лютого 2024
26 грудня 2023
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
24 вересня 2023
19 вересня 2023