Поділитись:

У Луцьку фірма-підрядник перероблятиме неякісну дорожню розмітку за свій кошт (фото)

Вівторок, 17 вересня 2019, 22:19
У Луцьку фірма-підрядник перероблятиме неякісну дорожню розмітку за свій кошт (фото)

Луцькі комунальники більше не працюватимуть з підрядником, який зробив неякісну дорожню розмітку на вулиці Глушець, яка "посіріла" уже за місяць експлуатації. Станом на сьогодні, 17 вересня, приймання та оплата вказаних робіт не проводилась, а зазначені недоліки підрядник буде усувати за власний кошт.

Про це інформує Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради у Facebook.

Зазначимо, нещодавно депутат Луцької міськради (фракція ВО "Свобода") Андрій Білан повідомив у Facebook, що нова дорожня розмітка, нанесена ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК», стерлася всього за місяць експлуатації.

"Це пішохідний перехід на вулиці Ковельській поряд з Луцьким навчально-реабілітаційним центром та медколеджем. Ще у квітні департамент ЖКГ Луцькради уклав договір з переможцем тендеру ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» про нанесення дорожньої розмітки на суму 1 мільйон 503 тисяч гривень. З роботою ніхто не поспішав. Нарешті, десь у середині серпня, нанесли розмітку, що на вулиці Ковельській. З того часу минув місяць. Її теперішній стан можна побачити на фото. Біла фарба за місяць часу затерлась та стала сірою. Хоча виконавець робіт ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» у договорі дав гарантію на термін експлуатації не менше 6 місяців (при нанесенні дорожньої розмітки фарбою) та не менше 24 місяців (при нанесенні дорожньої розмітки за допомогою холодних ластикових матеріалів)", – написав Андрій Білан.

Депутат зазначив, що на "халтурі" цю фірму підрядників ловлять вже не вперше.

"Життя нічому не вчить луцьких комунальників. Саме рік тому на ТзОВ «ХІМІЯ ПАРК» скаржились чиновники у Рівному. Скарги стосувалося якості нанесення дорожньої розмітки. Ситуація була схожа з нашою. У мерії Рівного все списували на систему «Прозоро»: мовляв, ми ж не винні, що переможцем тендерних торгів стала саме ця фірма. Однак, це замилювання очей, адже контроль за виконанням робіт та їх прийом у виконавця – за комунальниками. Аналогічно й у Луцьку", – додав Андрій Білан.

На його думку, ЖКГ Луцька повинне контролювати якість робіт, які надають фірми-підрядники, і оплачувати їх або ж не оплачувати відповідно до якості наданих послуг.

"Комунальники Луцька певно не усвідомлюють, що саме вони несуть відповідальність за стан розмітки у місті, яка впливає на безпеку руху. Саме чиновники пишуть вимоги до фірм та якості робіт. Чиновники приймають роботи, контролюючи якість або не контролюючи її. Саме вони мають повне право не платити, якщо роботи зроблені неякісно", – підкреслив депутат.

На допис Андрія Білана оперативно зреагувала пресслужба Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

"Підрядник на виконання робіт з нанесення дорожньої розмітки в Луцьку, в тому числі і на вул. Глушець, визначений шляхом аукціону на електронному майданчику ProZorro. Проведення таких аукціонів має ряд небезпек, адже в погоні за бажанням виграти тендер учасник аукціону інколи зменшує ціну нижче собівартості виконання робіт, через що страждає якість", – підтвердила інформацію про переможця тендерних торгів пресслужба Департаменту.

За словами комунальників, у ході проведення публічних закупівель ТзОВ “ХІМІЯ ПАРК” запропонувало найнижчу ціну, а також надало всю необхідну тендерну документацію, в тому числі сертифікати відповідності та сертифікати якості на матеріали, тому підстави для їх відхилення були відсутні. Однак наразі приймання та оплата вказаних робіт не проводилась, а зазначені недоліки підрядник буде усувати за власний кошт.

"Підтверджуємо неякісне виконання робіт вказаним підрядником та дякуємо активним лучанам за отриману інформацію. Одночасно повідомляємо, що станом на 17.09.2019 року приймання та оплата вказаних робіт не проводилась, а зазначені недоліки підрядник буде усувати за власний кошт. Надалі будемо вживати заходів для уникнення співпраці з вказаним підрядником", – пообіцяли комунальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024