Поділитись:

На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)

Вівторок, 17 вересня 2019, 23:11
На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)

У Луцьку екологи встановили інформаційні та охоронні знаки єдиного зразка на межах територій природно-заповідного фонду та прибережних захисних смуг водних об’єктів.

Про це інформує Відділ екології Луцької міської ради.

"Існування всього живого в природі забезпечує вода, її кругообіг, взаємозв’язана та взаємозалежна система ґрунтових і підземних вод, рік, озер, морів та океанів. В межах міста Луцька протікають чотири річки. Найбільша з них – річка Стир – в межах міста приймає притоки малих річок Сапалаївки, Жидувки та Омеляника. Їх басейни майже повністю входять в межі міста. На річках утворені каскади водосховищ, лугопарки. Водозбірні басейни річок включають великі площі боліт та заболочені території, що затоплюються в період повеней.

Загальна протяжність водостоку на території міста становить 27 кілометрів, враховуючи обидва береги – це 54 км тільки по урізу води. Водоохоронні території, з яких формується поверхневий стік, мають площу 487 га. Це близько 12% площі міста. Також на території міста налічується 7 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 74,9 га", – розповіли екологи.

За їхніми словами, з метою охорони та збереження територій природно-заповідного фонду, створення сприятливого гідрологічного режиму в прибережних смугах річок міською владою постійно реалізуються різноманітні природоохоронні заходи. Такі як прибирання від засмічення твердими побутовими відходами прибережних захисних смуг річок та об'єктів ПЗФ, недопущення нової забудови у цих територіях, знесення аварійних та сухостійних дерев, розчищення від сміття та поглиблення русел малих річок тощо.

12-13 вересня працівники відділу екології спільно з підрядною організацією встановили інформаційні та охоронні знаки єдиного зразка. Ці знаки встановлюються на межах територій ПЗФ та прибережних захисних смуг водних об’єктів, несуть інформаційно-охоронне навантаження і є складовою частиною інформування населення, власників та земле- і водокористувачів про межі та обмеження господарської й інших видів діяльності на цих територіях. А також попереджують про адміністративну відповідальність за вчинення порушень природоохоронного законодавства.

Також зазначається, що ці інформаційно-охоронні знаки виготовлені за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міського бюджету та є елементами благоустрою міста. Знищення чи пошкодження елементів благоустрою веде до адміністративної відповідальності.

На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)На узбережжях луцьких річок встановили інформаційно-охоронні знаки (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024