Поділитись:

На Волині – 144 лісівничі династії

Вівторок, 17 вересня 2019, 17:12

У колективах волинських держлісгоспів – 144 династії та 294 багатодітних родини.

Про це зазначив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко у доповіді під час урочистих заходів із нагоди Дня працівника лісу, – інформує пресслужба Волинськеого обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Головний лісівник області доповів, що загальна чисельність державних лісогосподарських підприємств Волині становить 2 930 працівників, із них 1123 працівники мають статус державної лісової охорони. У галузі також працює 526 жінок.

"Ринкові реалії диктують вимоги і до професії лісівника. Наша робота і так не була ніколи простою.  А зараз потрібно встигнути і за темпом автоматизації, і за змінами законодавства,  в умовах мораторію на експорт деревини вистояти і збут знайти на продукцію при обвалі цін. При цьому потрібно відповідати вимогам і очікуванням громадськості, тримати заданий темп лісовідновлення і т ін. Тому маємо природний відтік персоналу, але маємо і омолодження та підвищення фаховості наших колективів, керівного складу зокрема. Упродовж 8 місяців 2019 року на посади державної лісової охорони було прийнято 74 особи. Це працівники із профільною освітою. Без відриву від виробництва у вузах сьогодні навчається 104 працівники, 46 із них вступили у 2019 році", – заначив Олександр Кватирко.

Крім того, зауважи він, є на Волині 144 лісівничих династії.

"Якщо зауважити, що у наших колективах – 294 багатодітних родини, то є для кого і є з ким працювати", – також додав він. 

Загалом у галузі 32 відсотки молодих працівники віком до 35 років. 3 відсотків від загальної чисельності людей віком від 60 років. Вони мають значний досвід роботи, тож молоді є на кого рівнятися. 

"Тільки дисципліна, віддача справі, відповідальність, підвищення фахового рівня і рух вперед будуть гарантувати гарні показники роботи наших підрозділів. Ті керівники, які це освоїли, пожинають плоди у вигляді гарної економіки і сильних фахівців. Ті керівники, які придивляються, думають, що «пронесе» і все буде текти по інерції, будуть вчити свої уроки, можливо, і за межами лісгоспів. Надто високі вимоги до нас сьогодні", – зауважив Кватирко. 

Головне завдання для лісівників на сьогодні – зберегти робочі місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів