Поділитись:

Скупий платить двічі: на Волині чоловік позбувся авто через заниження ціни

Вівторок, 17 вересня 2019, 12:20
Скупий платить двічі: на Волині чоловік позбувся авто через заниження ціни

фото ілюстративне 

Волинські митники на посту "Ягодин" викрили шахрая, який намагався втричі занизити вартість транспортного засобу для зменшення розміру бюджетних платежів

Установлено, що у пункті пропуску "Ягодин" до митного контролю було представлено сідельний тягач марки DAF та товаросупровідні документи, згідно з якими він був придбаний у Німеччині за 4500 Євро. Водночас під час митного огляду у транспортному засобі виявлено другий пакет документів на цей же тягач. Експортна декларація Королівства Нідердандів засвідчила справжню ціну придбання товару – 15000 Євро. Отже, чоловік, заповнюючи митну декларацію, занизив вартість авто більш ніж утричі. Він зізнався, що хотів зекономити на сплаті митних платежів, – інформує Волинська митниця ДФС. 

Натомість за подання до митного контролю неправдивої інформації сідельний тягач вилучено на склад митниці. Відповідно до ст.. 483 Митного Кодексу України він підлягає конфіскації за рішенням суду. Також громадянина оштрафують на 100 відсотків вартості предмета правопорушення. Сідельний тягач оцінений експертами на майже 410 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024