Компанія Facebook через фейки заблокувала сторінки Znaj.ua, Politeka та Hyser

Вівторок, 17 вересня 2019, 21:04

Facebook видалила 168 акаунтів, 149 сторінок та 79 груп, які мали близько 4,2 млн фоловерів.

Сторінки і групи керувалися фейковими акаунтами, а імена постійно змінювалися. Серед видалених найбільшу кількість підписників мали сторінки інтернет-видань Znaj.ua, Politeka та Hyser. Ці видання часто поширюють неперевірену інформацію з клікбейтними заголовками, – інформує Детектор медіа. 

Як пише у блозі Facebook керівник напрямку компанії з питань кібербезпеки Натаніел Глейхер (Nathaniel Gleicher), розкруткою цих сторінок займалася київська фірма Pragmatico. На рекламу в Facebook і Instagram вона витратила близько $ 1,6 млн, залучивши понад 4 млн фоловерів. 

«Люди, що стояли за цією діяльністю, використовували підроблені облікові записи для управління групами та низкою сторінок. Деякі з них з часом змінювали свої назви для посилення залучення, поширення контенту та заходу людей на позаплатформові сайти, що представляють собою інформаційні видання», – зазначається у повідомленні.

Зазначимо, сайти Znaj.ua, Politeka та Hyser позиціонують себе як новинні видання. Однак, за даними Інституту масової інформації, який досліджує дотримання журналістських стандартів, вони часто поширюють маніпуляції та недостовірну інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: