Поділитись:

Волинян покарають за вилов риби сіткою (фото)

Вівторок, 17 вересня 2019, 15:48
Волинян покарають за вилов риби сіткою (фото)

фото ілюстративне 

У період з 9 до 15 вересня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 10 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), – інформує пресслужби відомства. 

«У порушників вилучено 10,5 кг водних біоресурсів та чотири одиниці заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 323 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 6 332 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 13 вересня державні інспектори здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Луцького районного відділу поліції ГУНП у Волинській області. Так, на рибогосподарському водному об’єкті, поблизу с. Чаруків Луцького району (Чаруківський орнітологічний заказник) виявлено трьох громадян, які здійснювали підводне полювання з перевищенням добової норми вилову. Порушники перевищили норму на 7,5 кг. Збитки, завдані водним біоресурсам, складають 3 612 грн.

Волинян покарають за вилов риби сіткою (фото)

Волинян покарають за вилов риби сіткою (фото)

Наступного дня рибпатрульні спільно з працівниками Горохівського районного відділу поліції ГУНП у Волинській області викрили порушників, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – риболовецькою сіткою. Вони рибалили на території водосховища, поблизу смт Мар’янівка Горохівського району Волинської області. Завдяки оперативним діям дільничих офіцерів поліції та державних інспекторів рибоохорони, порушникам не вдалося завдати збитків рибному господарству України.

На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: 

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр щуки становить 602 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів