Поділитись:

Мер Володимира пояснив, чому повіт має бути там

Вівторок, 17 вересня 2019, 16:31

Свою думку щодо адміністративної реформи і ролі Володимира-Волинського як центру району (повіту) висловив міський голова Петро Саганюк.

Із його слів, до нього доходила інформація, що це питання активно обговорюють у мережі і навіть ведуть агітаційну роботу щодо центру повіту у Нововолинську. На думку Петра Саганюка, для того, щоб вирішити питання, потрібно поставити у центрі проблеми людину, – пише "БУГ". 

Так, із його слів, у Володимирі-Волинському сьогодні перебувають міськрайонні і міжрайонні відділи правоохоронних і адміністративних органів, серед яких поліція, прокуратура, податкова, а також митрополія та єпархія церков. До міста підходить залізниця. Також через Володимир-Волинський ідуть дороги міжнародного значення.

"До Володимира-Волинського зручно добиратися з навколишніх ОТГ. Місто працює, що в перспективі, що колись буде агломерація. В центрі уваги треба ставити громадянина. Дороги і траси. Візьміть будь-яку ОТГ. Швидше доїхати до Володимира-Волинського, ніж до Нововолинська. По-друге, Володимир-Волинський – історична столиця Волині. Повіт повинен бути тут", – наголосив Саганюк. 

Нагадаємо: більшість членів регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області підтримали пропозицію укрупнення регіону до чотирьох районів: з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському та Камені-Каширському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна Волинь – три райони, – міністр Зубко

Надрукувати
мітки:
коментарів