Поділитись:

Підприємці-спрощенці поповнили бюджети Волині на 377 мільйонів гривень

Вівторок, 17 вересня 2019, 10:10

Внесок суб’єктів господарювання, що працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, до місцевих бюджетів Волині у січні-серпні 2019 року -
377,2 мільйона гривень єдиного податку.

Це на 23,5 відсотка більше проти минулорічних показників за аналогічний період, – повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

«Позитивна динаміка надходжень єдиного податку – стала з початку року. Тож маємо підстави для позитивного прогнозу щодо надходжень єдиного податку до бюджетів громад до кінця фінансового року. Варто відзначити, що ріст сплати єдиного податку нині демонструють представники усіх груп спрощеної системи оподаткування», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Разом з тим у Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: позитивна динаміка у податкових надходженнях буде збережена за умови належної уваги керівників місцевого самоврядування до умов діяльності бізнесу.

«Наше спільне з громадами завдання – дбати про те, щоб соціально відповідальний бізнес працював у комфортних умовах, без фактору недобросовісної конкуренції з боку «тіньових» бізнесменів. Кожна підприємницька ініціатива на території громади має бути належним чином зареєстрована, а працівники, котрих залучають до виконання робіт, повинні мати офіційне працевлаштування», – зауважив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Довідково:

На Волині упродовж січня-серпня 2019 року підприємці-фізичні особи спрямували до місцевих бюджетів 294,2 мільйона гривень єдиного податку, юридичні особи – 52,2 мільйона гривень єдиного податку. Тим часом сільськогосподарські товаровиробники, які працюють в умовах четвертої групи єдиного податку, додали громадам 30,1 мільйона гривень єдиного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів