Поділитись:

Скандальна ділянка на Кафедральній, 13 знову в оренді

Понеділок, 16 вересня 2019, 20:00
Скандальна ділянка на Кафедральній, 13 знову в оренді

Господарський суд Волинської області ухвалив на користь ТзОВ «Луцькміськбуд» рішення щодо земельної ділянки на Кафедральній, 13, що в Луцьку.

30 травня Луцька міська рада звернулася до господарського суду з позовною заявою до ТзОВ "Луцькміськбуд" про зобов`язання повернути земельну ділянку площею 191 кв. м., розташовану за адресою: вул. Кафедральна , 13.

Свої вимоги вони обґрунтовували тим, що укладений між сторонами на  років договір оренди земельної ділянки припинився. Договір уклали 11 жовтня 2011 року.

14 червня суд додає до матеріалів справи відзив відповідача. У ньому він просить в задоволені позову просить відмовити, оскільки відповідач за первісним позов після припинення дії договору продовжує використовувати спірну земельну ділянку належним чином, виконуючи обов`язки орендаря та сплачуючи орендну плату, будь-яких актів приймання-передачі сторони не підписували, в місячний термін після припинення дії договору Луцькою міською радою заперечень щодо поновлення договору оренди землі не надходило. Тож відповідно до законодавства договір вважається поновленим на той самий строк.

Окрім цього «Луцькміськбуд» подає до суду зустрічну позовну заяву про визнання поновленим договору оренди землі, укладеного 28.04.2011 між Луцькою міською радою та ТзОВ "Луцькміськбуд", на новий п`ятирічний строк, починаючи з 12.10.2016 і на тих самих умовах, які були передбачені зазначеним договором. Також вони просять визнати укладеною додаткову угоду про поновлення договору оренди землі.

Позивач за зустрічним позовом зазначив, що спірна земельна ділянка надана для влаштування будівельного майданчика на період будівництва житлово-офісного комплексу, яке здійснюється на суміжній до неї земельній ділянці.

Натомість Луцька міська рада зазначає, що ТзОВ "Луцькміськбуд" не долучило до листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі проекту додаткової угоди, додаткова угода до договору оренди землі про його поновлення між сторонами не підписана, відтак спірний договір оренди землі припинив свою дію, вимоги позивача за зустрічним позовом є безпідставними.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, господарський суд дійшов висновку, що справді між Луцькрадою та підприємством був ухвалений у квітні 2011 року договір оренди землі. Мова йде 191 кв. м. Переважне право на оренду після закінчення терміну має саме це підприємство.

Строк дії договору оренди землі від 28.04.2011 припинено 11.10.2016. У серпня 2016 року Луцькрада повідомила підприємство, що спірний договір оренди землі закінчується 10.10.2016 і просила для поновлення надати перелік відповідних документів.

В свою чергу, директор ТзОВ «Луцькміськбуд» в заяві від 09.09.2016 просить Луцьку міську раду поновити на новий термін в тому числі спірний договір оренди землі.

В подальшому, Луцька міська рада надіслала на адресу ТзОВ «Луцькміськбуд» листи про закінчення строку дії договору оренди землі, оскільки документів для підготовки та прийняття рішень про поновлення договору оренди землі до Луцької міської ради не надходили.

Дослідивши всі обставини справи, суд вирішив у задоволенні первісного позову відмовити. А зустрічний позов задоволити повністю.

А також визнати поновленим договір оренди землі на новий п`ятирічний строк, починаючи з 12.10.2016, і на тих самих умовах, які були передбачені зазначеним договором.

А також визнати укладеною додаткову угоду про поновлення договору оренди землі від 12 жовтня 2016 року.

Рішення може бути оскаржено до Північно-західного апеляційного господарського суду.

ДОВІДКОВО:

ТзОВ "Луцькміськбуд" зареєстроване у 2006 році, основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал - 36 тис. грн. Уповноважена особа - Тихін Павлюк, колишній депутат Луцької міської ради (2006-2010 рр.). Засновники: Людмила Попик та Володимир Чижук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів