Поділитись:

На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)

Понеділок, 16 вересня 2019, 18:46
На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)

Уже традиційно у селі Липне лунали повстанські пісні на честь тих, хто загинув за незалежність нашої держави.

Четвертий патріотичний фестиваль «Криївка Перця», що відбувся у неділю, 15 вересня, зібрав понад півтори тисячі жителів Ківерцівського району та гостей із різних куточків України, – інформують організатори – Цуманська об'єднана територіальна громада та Ківерцівський національний парк «Цуманська пуща»

Мета фестивалю – національно-патріотичне виховання молоді, вшанування жертв кривавих воєн ХХ та ХХІ ст., які відбувалися і, на жаль, відбуваються і нині на території України; відзначення живих героїв та свідків цих подій.

Урочисте відкриття фестивалю розпочалося спільним виконанням Гімну України.  Як завжди, родзинкою фестивалю стала історична реконструкція бою УПА з підрозділом Вермахту, відтворена військово-історичною групою «Азимут».

Насиченою також була і музична програма. Участь у фестивалі взяли аматорські, народні корективи м. Луцька, Ужгорода та сусідніх ОТГ. Окрасою пісенної частини фестивалю став виступ Державного академічного Волинського народного хору.

На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)На Волині відбувся фестиваль повстанської пісні (фото)

На території проведення фестивалю діяли декілька фотозон, у яких кожен зміг сфотографуватися разом із учасниками реконструкції, а також фотовиставка «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка» Працівниками Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» була організовані: екскурсія для школярів смт Цумань на «Перцеву гору» – місце останньої криївки Василя Перця (Чепелюка); експедиція з дослідження природи та історії «Цуманської пущі» для вихованців Волинського обласного центру спорту та екскурсій, а також «Екогалявина», на якій дітей розважали іграми екоосвітнього спрямування.

Гостей фестивалю частували смачним кулішем та іншими стравами народної кухні.

Після завершення основної програми та із настанням темряви – було запалену ватру, як символ об`єднання громади. Гуляння до ночі продовжилися українською дискотекою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024