Поділитись:

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Субота, 14 вересня 2019, 10:00
СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Центральний парк Луцька та спортивні майданчики міста в останні роки повні людей з самого ранку. Тут дедалі більше лучан займаються фізичною культурою, бігають, активно проводять дозвілля.

З нагоди фізичної культури та спорту ми вирішили розказати про кілька спортивних тусовок міста, які збираються в один з вихідних днів. По-перше, щоб потренуватися, по-друге, аби отримати мотивацію та гарних настрій. А частина встигає ще й покавувати. Доєднатися до них – легко, а ось покинути справа не легка. Адже товариство затягує своїм хорошим настроєм.  

#Прокинься

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Якщо ви будете проходити, або проїжджати у суботу повз Центральний парк імені Лесі Українки, то можете з подивом побачити там понад десяток людей, що стоять у планці. А їх весело підбадьорює тренер Наталія Савюк, пробуджуючи жителів прилеглих будинків.

ЧОМУ? Ми з командою @khomytskyi_pro (Андрій Хомицький – відомий тренер, до речі, волинянин) поставили собі ціль: зменшення відсотку смертності в Україні, шляхом розвитку та популяризації спорту в країні. Тому кожну суботу ми проводимо безкоштовні оздоровчі тренування на свіжому повітрі одразу в кількох містах України.

Особисто мене надихають у цьому проекті люди, які приходять. Вони заряджають своїм бажанням тренуватися і тренувати. Знаю, що наші заняття є гарним прикладом для молоді трохи відкласти свої смартфони, поспілкуватись, так би мовити «в живу», при цьому, подбавши про своє здоров‘я.

ЯК? Ми бігаємо, виконуємо вправи, спрямовані на розвиток усіх м’язових груп. Наші тренування підходять усім: жінкам, чоловікам, підліткам... Тобто ні фізична підготовка, ні вік не мають значення! А ще ми багато спілкуємось, часто жартуємо, завжди підтримуємо один одного, а потім усією великою спортивною командою п‘ємо каву та снідаємо разом.

ДЕ І КОЛИ? У Луцьку збираємось щосуботи, в Центральному Парку. Збір о 07:00.

Київ:
- 6:00 Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України (зустріч біля головного входу).
- 7:00 Парк Наталка, Оболонь (зустріч біля футбольного поля).
- 7:00 Парк Перемоги, Лівий берег (зустріч в центрі біля кургану).

Бориспіль:

- 7:00 Стадіон «Колос».

Рівне:

- 7:00 Парк Т.Г. Шевченка.

Ковель:

- 7:00 Веслувальна База.

Тернопіль:

- 7:00 Парк Національного Відродження (зустріч біля Співочого поля).

Черкаси:

- 7:00 Долина Троянд.

Одеса:

- 7:00 Траса Здоров’я (зустріч біля ресторану «Хуторок»).

ХТО УЧАСНИКИ? Є різні: мама з дочкою, кондитер, ще одна мама - трьох діток (!), журналіст, екскурсовод музею, власник закладів харчування, бухгалтер... Словом, люди абсолютно різні, проте об’єднані любов’ю до спорту!
Знаю одне, що всі хто почав з нами тренуватися – почали вести активний спосіб життя, тренуватися протягом тижня не лише в суботу і 100% полюбили ранкові підйоми о 6:00 і при цьому стали долучати до занять спортом рідних та друзів.

ХОЧЕТЕ ПРИЄДНАТИСЯ? Достатньо прокинутись в суботу і встигнути на 07.00 на тренування, прихопивши із собою зручний спортивний одяг та хороший (можна трохи сонний) настрій.

Спортивний клуб VIKING

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Спортивний клуб Viking видно одразу. На змагання вони приходять зі своїми прапорами, у клубних футболках та палкОю підтримкою один одного. Про те, як стати вікінгом розповіла ідеолог клубу Катерина Табачук.

ЧОМУ? Ідея виникла минулого року після Лучеськ Півмарафон 2018, захотілось продовжити тренування, гуртувати людей навколо бігу і спорту.
Тому придумали щосуботи збиратись в парку. Надихає зворотній зв'язок від людей, які приходять. Це не просто тренування, ми спілкуємось, підтримуємо один одного. Радимо якісь речі, обговорюємо плани. Також ми ходимо після тренування на каву разом, це вже виходить за рамки просто тренування.

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

ЯК? Спочатку просто бігали. В нас в команді VIKING є Вова Табачук, він допомагає нам з тренуваннями, підготовкою до пробігів, змагань. З березня до нас приєдналася тренер з «Інтер Атлетики» Ірина Алендар, і ми додали до пробіжки ще і функціональне тренування. Тепер ми бігаємо та тренуємось. Завдяки професійному тренеру – кожне тренування ефективне та різноманітне.

ДЕ І КОЛИ? Збираємось щосуботи, в Центральному Парку. Збір о 08:30.

ХТО УЧАСНИКИ?  До нас ходять і ті, хто вже давно бігає та тренується, і ті, хто тільки починає займатися спортом. Тренування в групі та на свіжому повітрі набагато приємніше, ніж вдома самому, чи в тренажерному залі. Взагалі, коли ти є учасником команди, або спільноти – це велика мотивація. В колі однодумців ти досягаєш більших висот. Наші одноклубники завдяки спільним тренуванням і підтримці готуються та їздять на різні змагання: марафони, півмарафони, ironman. Багато хто ходить вже дуже давно саме на #СуботніПробіжки, дехто починає займатись окремо з одним з тренерів.

ХОЧЕТЕ ПРИЄДНАТИСЯ? Щоб до нас приєднатись потрібно просто прийти. Це безкоштовно, ніде записуватися не треба. Усі тренування ми анонсуємо на сторінці в інстаграм @viking_lutsk та у Фейсбук.
 

Ранкова зарядка

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Це ініціатива Луцької міської ради, яка виникла у 2016 році, за підтримки фітнес-центрів міста. Згодом частина локацій відпала, а частина залишилися. Одна з найбільший гуртується під крилом тренера Олега Хом’яка.

ЧОМУ? Понад три роки тому за ініціативи міської ради було започатковано цікаву безкоштовну акцію «Ранкова гімнастика для всіх». Тренери у різних локаціях міста щонеділі почали проводити ранкові тренування влітку для всіх верств населення. Мене ця ідея настільки зацікавила, що вирішив не лише влітку, а цілий рік поспіль проводити недільні заняття. І погода не має значення, чи дощ, чи сніг, мороз, спека... Що це дає?) Море енергії, здоров’я, позитиву та заряд бадьорості на цілий тиждень. Адже емоції, якими ми ділимось під час тренувань, не аби як окриляють!) Я віддаю власну енергію людям, а вони відповідно мені. І всі щасливі розходяться продовжувати вихідний день.

ЯК? Тренування відбувається під керівництвом заслуженого тренера України з пауерліфтингу Олега Хом’яка. Учасники виконують розминку та не складні фізичні вправи, які під силу, як малечі, так і будуть цікаві дорослим.

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

ДЕ І КОЛИ? Збираються щонеділі, на спортивному майданчику гімназії №21 о 10:00. Якщо десь у від‘їзді, то обов‘язково хтось мене заміняє, або дружина, або вихованці, адже серед учасників тренувань є ті, хто вже три роки ходять без пропусків!

ХТО УЧАСНИКИ? Позайматися приходять люди різних професій, статури, віку та фізичних можливостей. Судячи з фотографій, які публікує тренер на своїй сторінці, традиція приходити на зарядку стала справжньою сімейною традицією для багатьох лучан цього району.

ХОЧЕТЕ ПРИЄДНАТИСЯ? Щоб доєднатися, потрібно просто прийти на тренування. Вони відбуваються цілий рік, не зважаючи на погоду.

КросфітПарк

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

Ці тренування для тих, хто шукає інтенсив та щось новеньке. Кросфіт тренування просто неба проводить тренер Тарас Колодій, який і розповів про заняття.

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

ЧОМУ? В 2015-2016 роках набирали популярності функціональні тренування і кросфіт зокрема. Тренуватись у залі самому з часом набридло і я вирішив провести тренування на свіжому повітрі. Першою локацією був парк ім. Лесі Українки (Звідси і назва нашого дійства), а зі мною тренувались мої друзі. Зараз про нас знає вже багато лучан, тому склад учасників різний. З появою сучасного стадіону СНУ ми почали тренуватися там. Мета тренування КросфітПарк – урізноманітнити тренувальний процес. В суботу в кожного є можливість прийти і випробувати свої сили, виконавши комплекс функціональних вправ в режимі кросфіт. Особливістю також є змагальний темп – кожен старається не відставати та викладається на повну.

СпортТусовки Луцька: хто, коли та як приєднатися

ЯК? Класним моментом вважаю те, що програма тренування кожного разу нова і часом дуже неочікувана – її дізнаються всі лише в суботу на стадіоні. В одному тренувальному комплексі можуть бути гімнастичні вправи, які треба виконувати по 100-200 повторень махати гирею та ходити випадами по стадіону, в третьому – бігти крос в парк. Тобто, кожного разу кидаєш собі виклик: чи готовий дійти до кінця? Чи справді маєш характер, витривалість? І цікаво, і важко одночасно. За технікою виконання і самопочуттям учасників слідкує професійний фітнес тренер. Яку б програму я не придумав, я завжди працюю разом зі всіма, це і для мене випробовування та розвага. Після тренувань ми часто п'ємо всією командою каву, їмо здоровий шоколад. Після ранкового тренування в суботу тебе просто переслідує хороший настрій, але ти переміг свою лінь, став краще. А підтвердження – на нашій сторінці на Фейсбук та Інстаграм, де повно групових фото задоволених спортивних учасників.

ДЕ І КОЛИ? Тренування відбуваються на стадіоні СНУ щосуботи о 8.00. Зміни можна відстежувати на сторінці CrossfitPark на Фейсбук.

ХТО УЧАСНИКИ?  На тренування приходять люди різкого віку і статі та різного рівня підготовки.

ХОЧЕТЕ ПРИЄДНАТИСЯ? Щоб доєднатися, потрібно просто прийти на тренування. Існує також внесок в розмірі 50 грн. На ці кошти вдалося докупити інвентар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів