Поділитись:

Чи потрібен новий закон про бурштин: на Волині сумніваються (відео)

П'ятниця, 13 вересня 2019, 14:00
Чи потрібен новий закон про бурштин: на Волині сумніваються (відео)

В Україні діє закон «Про надра», який міг би регулювати питання видобутку бурштину та інших копалин.

Таку думку під час суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд» висловив директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр.

«У нас є закон про надра. Це аксіома законодавства про надра. Можливо, його хтось би почитав уважно… Там все написано, все розтлумачено, всім зрозуміло. Але пан Яценюк 615 постановою Кабміну все скасував. Артелі, приватний видобуток і дав на розгляд Києва, як і кому що робити», - зазначив Василь Столяр.

Водночас йому імпонує думка про посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину.

«Ключовим буде питання, чи залишить держава право видобувати бурштин лише державними компаніями, чи вона дозволить видобуток ще й комунальним підприємства, як у нас «Волиньприродресурс», чи вона розширить це коло на інші приватні підприємства. Я не думаю, що вони дійдуть до поодиноких старателів, які будуть мати право видобувати, бо це буде абсолютно не контрольовано», – зазначив Денис П’ятигорець, заступник голови Волинської ОДА.

Він також додав, що не зрозуміло, за яким принципом даватимуть дозволи підприємствам: місцевим чи з будь-яких областей.

«Я думаю, що ніхто з депутатів обласної ради не буде в захваті. Прийдуть компанії з інших областей, які тут не живуть, які будуть відпрацьовувати наші ліси, а потім залишати ці місячні пейзажі. Я думаю, що Волинь від цього тільки програє», – коментував Денис П’ятигорець.

«Якщо закон буде прийнятий, то повинно бути два суб’єкти підприємницької діяльності: держава та місцеві комунальні підприємства. Я би навіть не зав’язував сюди артіль. Бо завтра ми зібралися в артіль, накопали, а потім сказали, що у нас закінчилися кошти – і хто повинен прибирати?» – продовжив думку депутат Волиньради Святослав Кравчук.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
25 грудня 2023
16 листопада 2023
19 червня 2023
03 травня 2023
01 травня 2023
11 квітня 2023
07 квітня 2023