Поділитись:

На Волині підприємців штрафували за торгівлю без чеків і дозволів

П'ятниця, 13 вересня 2019, 09:37

Влітку волинські податківці активно перевіряли представників підприємництва, котрі здійснювали реалізацію продукції в зоні Шацьких озер та в інших місцях масового відпочинку громадян.

Як засвідчили фактичні перевірки, що відповідно до норм закону проводяться без попередження, чимало представників бізнесу не належним чином облікували товарні запаси та не завжди дотримувалися вимог щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, – інформує ГУ ДПС на Волині. 

Зокрема, перевіривши 80 суб’єктів підприємництва, які провадять діяльність у відпочинкових зонах, волинські податківці встановили 156 порушень законодавства, що регулює застосування РРО, облік товарних запасів та ведення касових операцій. За допущені огріхи у веденні господарської діяльності суб’єктам підприємництва нараховано 480 тисяч
гривень штрафних санкцій.

Отож, в Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу представників бізнесу на важливості правильного обліку товарних цінностей, застосування касової техніки та дотримання норм законодавства у сфері реалізації підакцизної продукції.

А громадянам та представникам органів місцевого самоврядування варто пильнувати, щоб підприємці працювали лише легально, при продажу товарів обов’язково видавали фіскальний чек і володіли ліцензією на право реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів. У разі якщо органи місцевого самоврядування чи громадяни володіють інформацією про порушення закону, зокрема щодо неналежного оформлення трудових відносин чи продажу підакцизних товарів, вона буде вкрай важлива для організації проведення перевірок бізнесменів-порушників, – наголошують в ГУ ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДПС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою: 43010 м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів