Коли закінчиться бурштинова війна (наживо)

Четвер, 12 вересня 2019, 20:00

За розвіданими запасами бурштину Україна посідає третє місце у світі, вслід за Польщею та Росією, – кажуть у Державній службі геології та надр України.

Випадки незаконного видобутку каміння фіксували ще з початку 90-их років минулого століття. Аби врегулювати питання видобутку бурштину, у парламенті почали пропрацьовувати різні законопроєкти про видобуток каміння.

Загалом, перші спроби легалізувати видобуток бурштину були у 2005 році. Однак успіху ці спроби не мали.

За ліквідацію незаконного видобутку бурштину взявся і чинний президент України Володимир Зеленський. Він доручив уряду до 1 жовтня 2019 року підготувати та внести до парламенту законопроєкт про легалізацію видобутку бурштину. За задумом президента, його мають ухвалити до 1 грудня.

Отож, хто контролює бурштиновий бізнес в Україні та коли закінчиться бурштинова війна держави з кримінальними авторитетами? Скільки нелегальних старателів працюють на Волині та скільки коштує бурштин на чорному ринку? Чому люди готові ризикувати життям в гонитві за бурштиновими злитками та коли, врешті, буде покладений край бурштиновій мафії – дивіться в прямому ефірі головного на Волині суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE.

Гості студії: Денис П’ятигорець – заступник голови обласної державної адміністрації, Веніамін Туз – радник голови Волинської облради, Василь Столяр – керівник КП «Волиньприродресурс», та Святослав Кравчук – депутат Волинської обласної ради.

Долучайтесь до ефіру, пишіть свої питання у коментарях під час прямої трансляції на сторінці програми у Фейсбук!