Поділитись:

Зарплати на Волині активно позбуваються конвертів

Четвер, 12 вересня 2019, 09:34

На Волині на соціальні потреби протягом січня-серпня 2019 року сплачено 2 мільярди 846 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином, волинські страхувальники у звітному періоді перерахували на 20 відсотків більше коштів на соціальні потреби проти
аналогічного періоду торік, – інформує ГУ ДПС на Волині. 

Сума сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в області також на 44,5 мільйона гривень перевищує індикативні показники.

«Ріст надходжень єдиного внеску – стала тенденція з початку року. Позитивна динаміка надходжень єдиного внеску, окрім підвищення соціальних стандартів, зумовлена відповідальною позицією більшості працедавців. Разом з тим, варто відзначити якісне адміністрування з боку фахівців податкової служби платежів, що зараховується до бюджетів усіх рівнів, зокрема і єдиного внеску», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що фахівці ДПС у складі спеціальних робочих груп систематично спілкуються з тими роботодавцями, які ігнорують законодавці вимоги щодо нарахування і cплати передбачених законом податкових платежів. Як правило, працедавці дослухаються до позиції органів ДФС щодо обов’язковості легальної та повної оплати праці.

«Завдяки активній взаємодії з органами місцевої влади фахівці ДПС мають можливість активно протидіяти спробам мінімізувати сплату податків за рахунок неповної оплати праці окремими працедавцями. Як результат – бюджет отримує належні податки», – підсумував Сергій Кондратюк.

У Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: лише офіційне працевлаштування дає право найманим працівникам на отримання соціальних виплат у разі втрати працездатності та пенсійного забезпечення в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів