Поділитись:

Депутати не знають, кому віддати майно санаторію "Турія"

Середа, 01 червня 2016, 14:14
Депутати не знають, кому віддати майно санаторію «Турія»

Депутати Волинської обласної ради не знають, якому закладу віддати майно збанкрутілого санаторію матері та дитини "Турія".

Про це стало відомо у середу, 1 червня, під засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Заступник начальника відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук озвучила пропозицію про передачу "Турії" на баланс "Лісовій пісні", аби зберегти майно, яке зараз простоює. Вона зауважила, що від "Лісової пісні" надійшов лист, у якому вказано про готовність опікуватися майном проблемного оздоровчого закладу.

Ця пропозиція спровокувала шквал питань від депутатів.Зокрема, Олег Кух запитав, чому обрали саме "Лісову пісню".

"Чи в нас в "Лісовій пісні" все так позитивно? Вони готові працювати з цим комунальним підприємством? У нас є "Пролісок", який успішно функціонує, чому не передати туди? " – відзначив обранець громади.

Підтримав його і депутат Святослав Кравчук, який переконаний, що з таким підходом через рік область матиме два проблемних санаторії, оскільки до "Лісової пісні" теж є багато питань.

"Якщо дивитися із точки зору матеріального забезпечення, то я не отримав відповіді на свої питання. Я не хочу, щоб це збулося, але ми наступного року будемо вирішувати питання уже двох закладів. Не треба слабкому давати ще слабшого. Я категорично проти, щоб навантажувати "Лісову пісню" "Турією", – сказав Кравчук.

Своє бачення відродження "Турії" висловила керівник санаторію матері та дитини "Пролісок", депутатка Волиньради Валентина Касарда. Вона вважає, що майно закладу ще можна врятувати, але для цього потрібна спільна робота Волинської ОДА та обласної ради. Також обраниця громади розповіла, що готова прийняти проблемний санаторій на баланс, але не встигла написати відповідного листа.

Підтримали жінку Святослав Кравчук та Олег Кух.

У підсумку голова комісії Микола Буліга запропонував провести зустрічі з директорами обох санаторіїв та заступником голови Волинської ОДА Світланою Мишковець, щоб заслухати усі пропозиції. Депутати пропозицію підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів