Поділитись:

На Вінничині – вибухи на складах Міноборони

Середа, 11 вересня 2019, 14:05
На Вінничині – вибухи на складах Міноборони

На складах Міністерства оборони України в Калинівці Вінницької області сталися вибухи.

Постраждалих немає. Про це у пресслужбі Міністерства повідомили Громадському

«Сталося задимлення на території технічного арсеналу, постраждалих немає, зараз там працюють усі служби», – зазначив представник Міноборони Олександр Мотузяник.

«У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації. До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Станом на зараз на території арсеналу працюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Триває локалізація місця займання. За попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави», – повідомили у Міністерстві оборони.

У відомстві наголосили, що «загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає. Ситуація контрольована».

Станом на 13:30 вибухи припинилися, – розповів військовий пенсіонер Національної гвардії Валерій Винокур. Із його слів, дітей зі школи, яка ближче до складів, відпустили додому.

«Усього я нарахував 6 вибухів з 11-ї години ранку, коли запрацювала сирена і проїхали пожежні машини. Траса Вінниця-Київ не перекрита, але працює поліція. У місті Калинівка паніки немає, хоча люди і налякані. Заправляють свої авто і збирають речі на випадок евакуації, але без паніки. Наразі вибухів не чути», – зазначив він.

Нагадаємо: у 2017 році на складах боєприпасів, що розташовані у районі села Калинівка Вінницької області, вже була пожежа. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 100 мільйонів гривень на захист арсеналів ЗСУ

Надрукувати
мітки:
коментарів