Поділитись:

Волинські громади "просять" повернути субвенції

Середа, 11 вересня 2019, 09:00
Волинські громади

Громади Волині навіть не встигли натішитися отриманням субвенції на соціально-економічний розвиток, а Мінфін вирішив призупинити фінансування її окремим територіальним громадам.

За оперативною інформацією Міністерство фінансів України ухвалило рішення щодо деяких тергромад області про призупинення фінансування субвенції з державного бюджету місцевим на соціально-економічний розвиток, виділених згідно з розпорядженням Кабміну від 10 липня 2019 року №500-р. Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України

У Волинській області, згідно з вищезазначеним розпорядженням Кабінету Міністрів України, місцеві бюджети мають отримати 57,9 млн гривень, із яких у серпні – 5,8 млн. гривень і у вересні-грудні – по 13 млн. гривень. Але кошти, які перераховані місцевим радам за окремими перерахуваннями у вересні, Державна казначейська служба України пропонує органам місцевого самоврядування добровільно повернути до державного бюджету.

Асоціація міст України, враховуючи відсутність правових підстав для повернення коштів субвенції, вважає, що органи місцевого самоврядування мають всі правові підстави цього не робити.

Нагадаємо, що ще 10 липня уряд також ухвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій малих міст. У цьому переліку волинські міста – Горохів, Рожище, Камінь-Каширський і Берестечко. Органи місцевого самоврядування очікували кошти на будівництво, ремонт, реконструкцію надважливих об’єктів. Проте, кошти в громади не надходили.

Та нещодавно, зокрема, і завдяки ініціативі Асоціації міст України та зверненням громад у рамках флешмобу #поверніть_гроші_громад мали місце перші досягнення: Державна казначейська служба України довела до місцевих бюджетів помісячний розпис надходжень. У перших числах вересня перші 10 % коштів уже надійшли на рахунки місцевих бюджетів. А тепер окремі громади просять їх повернути назад у держбюджет, хоча правових підстав для цього немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів