Поділитись:

Манікюр, капці, безкоштовне житло: як закордонні фірми приваблюють працівників

Вівторок, 10 вересня 2019, 19:31
Манікюр, капці, безкоштовне житло: як закордонні фірми приваблюють працівників

Щоб утримати працівників та залучити нових, фірми пропонують все новіші та оригінальніші переваги, що виходять за рамки заробітної плати. Це навіть безкоштовний манікюр та необмежена відпустка.

Про це пише Monitor Info, посилаючись на businessinsider.com.pl.

Абонемент у спортзал, приватне медичне обслуговування та безкоштовні фрукти – одні з найпопулярніших бонусів для працівників. Але не єдині. Щоб утримати працівників та залучити нових, фірми пропонують все новіші та оригінальніші переваги, що виходять за рамки заробітної плати.

  1. Послуги косметолога та відпустка з нагоди ювілею на роботі.

Туристична компанія «International Cruises & Excursions» (ICE) відкрила у своєму центральному офісі в Скоттсдейлі, США, салон краси. Ним можна користуватися безкоштовно під час обідніх перерв, до або після роботи.

Доступні послуги включають манікюр, педикюр, а також масаж. «Business Insider» повідомляє, що ICE теж пропонує працівникам безкоштовні путівки з нагоди ювілею на роботі.

  1. Безкоштовні матраци та подушки.

«Casper» – виробник матраців. У рамках бонусів для працівників компанія пропонує набори матраців та подушок.

Під час роботи працівники можуть подрімати у спеціальних спальнях в офісі компанії. Але це ще не все – фірма пропонує робітникам необмежену відпустку.

  1. Вечірки в стилі «Зоряних воєн».

«SADA Systems», компанія, що пропонує хмарні рішення, має одну з найбільш нестандартних переваг для працівників на ринку. Щороку вона організовує вечірку у стилі «Зоряних воєн», під час якої відбуваються кінопокази, а працівники можуть брати участь у битвах лазерними мечами.

  1. Вихідний на день народження.

Американська компанія «BambooHR» пропонує своїм працівникам вихідний у їхній день народження. Вона пояснює, що таким чином дає їм можливість провести цей важливий день із близькими та друзями або просто присвятити його тому, що вони насправді люблять робити.

  1. Час на волонтерство.

Взуттєва компанія «Timberland» надає своїм працівникам оплачуваний час на волонтерську роботу. Загалом працівники можуть витратити до шести місяців на благодійну діяльність у неприбуткових організаціях.

Також «Timberland» не працює в День Землі, щоб працівники могли брати участь у різноманітних акціях.

  1. Безкоштовні книги.

Видавець «Penguin Random House» (PRH) пропонує безкоштовні матеріали для читання. Щороку працівники можуть вибрати кілька книг, які вони хотіли би отримати від своєї компанії.

Але не тільки. PRH також пропонує працівникам так звані літні п’ятниці, під час яких вони можуть брати вихідний або попрацювати вдома.

  1. Капці в офісі.

Компанія «Houzz», яка створила додаток для дизайну інтер’єру, в перший день роботи вручає своїм працівникам капці, якими вони можуть користуватися в офісі. Офіційний дрес-код та носіння елегантного, але незручного взуття, там не обов’язкові. Працівники почуваються, як вдома.

  1. Безкоштовне проживання.

«Airbnb» дозволяє своїм працівникам безкоштовно користуватися будинками та квартирами, пропозиції яких розміщені на сайті. Компанія пояснює, що завдяки цьому вони можуть подорожувати світом. Однак існує обмеження: працівники можуть витратити на це максимум дві тисячі доларів на рік.

  1. Безкоштовні квитки в «Діснейленд».

Працівники «Діснейленду» можуть відвідувати парк розваг безкоштовно. Крім входу в парк, вони також можуть розраховувати на знижки в готелях та ресторанах і на дешевші покупки в магазинах сувенірів.

  1. «Вечірка» замість співбесіди.

Співбесіда часто викликає чимало стресу. Саме тому мережа закладів швидкого харчування «Taco Bell» вирішила заохотити кандидатів до роботи «відбірковими прийомами» із безкоштовною їжею. Під час таких заходів кандидати можуть отримати гаджети компанії, зокрема брелоки та футболки.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів