Поділитись:

На українських дорогах встановлять протизасліплювальні екрани

Вівторок, 10 вересня 2019, 08:50

фото ілюстративне 

Для підвищення безпеки на дорогах в Україні вже можна передбачати протизасліплювальні екрани на розділювальних смугах трас.

Відповідна норма міститься у нових змінах до ДБН. Вони набрали чинності з 1 вересня цього року і розповсюджуються на будівництво нових, а також реконструкцію та капремонт  трас. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – інформує Урядовий портал. 

«Використання протизасліплювальних екранів допоможе зменшити аварійність на дорогах у темний час доби. Як свідчить досвід європейських країн, після встановлення протизасліплювальних екранів кількість ДТП там зменшилася у середньому на 25%. Тому, щоб підвищити безпеку на наших дорогах, у нових змінах до ДБН ми передбачили можливість влаштування протизасліплювальних екранів на розділювальних смугах трас», – пояснив Лев Парцхаладзе.

Із його слів, протизасліплювальні дорожні екрани встановлюються на роздільних смугах неосвітлених ділянок доріг з двостороннім рухом, щоб захистити учасників дорожнього руху від світла фар зустрічного авто або від стаціонарного освітлення об’єктів.

Ці конструкції також перешкоджатимуть пішоходам переходити дорогу в непередбачених для цього місцях. З метою безпеки та зменшення травматизму вони виготовлені із поліетилену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів