Поділитись:

На Волині дари лісу принесли бюджету 4 мільйони гривень

Понеділок, 09 вересня 2019, 11:34
На Волині дари лісу принесли бюджету 4 мільйони гривень

З початку сезону заготівлі до бюджетів усіх рівнів на Волині сплатили 2,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 212 тисяч гривень військового збору. Майже 1 мільйон гривень місцеві бюджети отримали від сплати ренти за спецвикористання лісової продукції та 152 тисячі єдиного податку.

Таким чином, надходження від заготівлі дарів лісу в області вже сягають 4 мільйонів гривень. – повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

Надходження від заготівлі цього року дещо менші проти минулорічних показників через несприятливі погодні умови для дозрівання чорниці. Однак, за належних метеумов, громади можуть залучити додаткові кошти завдяки заготівлі з комерційною метою грибів.

«Отож, щоб залучити до власних бюджетів кошти від заготівлі, керівники громад повинні бути уважними до діяльності тих бізнесменів, котрі заготовляють дари лісу з комерційною метою. Лише легальне підприємництво дозволяє громадам розраховувати на додатковий фінансовий ресурс. Якщо ж потрібні фахові консультації щодо особливостей оподаткування такої діяльності, пропонуємо звертатися до фахівців ДПС. В межах компетенції податківці завжди допоможуть із заповненням і поданням звітності, а у разі можливих зловживань – вживати передбачені контрольно-перевірочні заходи», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

В Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують заготівельникам, що серед передбачених законом податкових платежів, які повинні поповнити бюджети всіх рівнів в період заготівлі, – рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважна сума від їх надходжень зараховується до бюджетів громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів