Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)

Субота, 07 вересня 2019, 23:39

Далекобійники нарікають на відсутність сміттєвих баків і туалетів неподалік міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Узбіччя дороги Київ – Ковель –  Ягодин комунальники прибирають. Там, де вантажівки чекають на оформлення – брудно.  

Про це йдеться в сюжеті Суспільного

Від початку серпня територію, прилеглу до міжнародного пункту пропуску «Ягодин», прибирають працівники комунального господарства Рівненської об'єднаної територіальної громади.

За їхніми словами, повсюди дуже багато пластику, особливо біля митниці – сміття відносять по кілька мішків.

Комунальники поблизу пункту пропуску працюють у робочі дні. Працівники розповідають: відходи на узбіччя викидають ті, хто виїжджає за кордон. Дехто з них не звертає уваги на таблички з проханням не смітити. На зауваження реагують по-різному.  

Вантажний проїзд їде до митного терміналу. Він йде паралельно трасі  Київ – Ковель – Ягодин. Тут на оформлення документів для виїзду з України очікують водії великовантажних автомобілів. У черзі інколи доводиться чекати по кілька діб. Далекобійники виправдовуються: мовляв, якби були смітники, то і люди за собою прибирали б і не смітили на всякому місці.

Ділянкою автошляху біля українсько-польського кордону опікується Служба автомобільних доріг в області. Зі слів заступника її керівника Юрія Ришкевича, трасу прибирають згідно з угодою, укладеною з Рівненською ОТГ. Документ підписали на початку серпня. На роботи виділили майже 200 тисяч гривень. Згідно з угодою Служба автомобільних доріг має прибирати до кінця року, за цей час «почистити» мають і центральний, де проходить рух цивільного легкового автотранспорту та автобусів, і грузовий термінал.

Вантажний проїзд наразі не прибирають. Голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук ситуацію коментувати відмовився. Юрій Ришкевич каже: збирати сміття заважають водії вантажівок.

«Навіть комунальне підприємство не може під’їхати, щоб поставити ті смітники і чимось забрати. Там ще є одна проблема: територія, яку ми прибираємо, огороджена металевим парканом. Будемо вирішувати питання з патрульною, спільно з комунальним господарством і КП «Ягодин», якимсь чином робити проходи по території сільради, щоб комунальне підприємство могло забирати мішки», – розповідає Юрій Ришкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як ремонтують трасу Київ – Ковель – Ягодин (фото)