Поділитись:

Вчені сказали, що за чудовисько може жити в озерах Лох-Несс

Субота, 07 вересня 2019, 01:37
Вчені сказали, що за чудовисько може жити в озерах Лох-Несс

У Шотландії в озерах Лох-Несс вчені не  знайшли доказів існування гігантських рептилій. На їхню думку, "Нессі" – це гігантський вугор або зграя більш дрібних вугрів.

Про це пише Дзерколо Тижня, посилаючись на повідомляє телеканал TVNZ

Вчені, які протягом року вивчали зразки ДНК, зібрані з озера Лох-Несс, провели пресконференцію, на якій розповіли, чим насправді може бути загадковий монстр.

"Ми помітили дуже високу концентрацію ДНК вугрів. У Лох-Нессі дуже багато вугрів. Наші дані не дозволяють встановити їхній розмір, але велика кількість матеріалу говорить про те, що ми не можемо відкинути версію про те, що Лох-Несське чудовисько – це гігантський вугор", – заявив Ніл Геммел з Університету Отаго.

Він додав, що довжина вугрів може досягати 1,8 метра, але ті, хто бачив "Нессі", розповідали про щось "набагато більш довге". 

Лох-Несс – найглибше прісноводне озеро льодовикового походження в Шотландії. Довжина водойми становить 36 кілометрів, а середня глибина – 132 метри. Озеро популярне у туристів завдяки легенді про лох-несське чудовисько, що живе в його глибинах.

Згідно з деякими версіями, "чудовисько" може бути зграєю лососів, колодами, хвилями, а також свідомими містифікаціями для підтримки туристичного бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський краб і "каховська піранья": українську екосистему атакують прибульці

 

Надрукувати
мітки:
коментарів