В Україні вперше знімуть хужодній фільм про спорт

Субота, 07 вересня 2019, 04:12

Стрічка «Пульс» розповість історію легкоатлетки Оксани Ботурчук, яка піднялася на найвищий світовий п’єдестал після страшної аварії

Історично для українського спорту – в Україні тривають зйомки першого художнього фільму на спортивну тематику. Сюжет стрічки «Пульс» заснований на реальній історії української легкоатлетки Оксани Ботурчук, яка має в своєму доробку п'ять медалей Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років  – золото, три срібла і бронзу, – інформує Главком.

Всі досягнення Оксана здобула після страшної автомобільної аварії, яка позбавила спортсменку зору. Саме розповідь про шлях від трагічної події до першого паралімпійського золота, і лягла в основу сценарію фільму. 


Оксана Ботурчук п’ять разів стояла на п’єдесталі пошани Параолімпійських Ігор


"Про паралімпійську чемпіонку Оксанe Ботурчук я дізнався зовсім випадково. Мене вразила історія дівчини, яка завжди хотіла займатися бігом, але в юному віці потрапила в автокатастрофу і майже повністю втратила зір. Однак після тривалої реабілітації і тренувань здобула золоту медаль на Паралімпіаді в Пекіні. Порадившись з продюсером Єгором Олесовим, я вирушив до Дніпра, щоб познайомитися з нею. Оксана - дуже сильна людина. Але, на жаль, про неї мало хто знає", – розповів головний режисер фільму Сергій Чоботаренко.


Зараз зйомки фільму вийшли на фінішну пряму, адже прем’єра повнометражки «Пульс» запланована на 30 січня 2020 року. Цікаво, що цей рік стане особливим і для Оксани Ботурчук, не лише через вихід фільму. Після народження двох дітей, спортсменка готується взяти участь у своїх четвертих Паралімпійських Іграх! 
 


"Вихід фільму мене надихає і стимулює. У мене вже три Паралімпіади за плечима і після народження другої дитини, коли я прийняла рішення повернутися, мені багато хто казав: «Ти вже все довела, чого ти ще хочеш досягти?». Тепер, коли почалися зйомки фільму, я абсолютно з іншим настроєм йду на тренування, це мене додатково стимулює. Я, звісно, очікую, що це мене зарядить і чекаю позитивного ефекту для своєї спортивної кар'єри. Думаю, з’являться нові емоції, яка підштовхуватимуть мене", –  каже Оксана Ботурчук. 




Між двома декретами Оксана здобуває медалі Паралімпійських ігор



Кадри зі зйомок фільму «Пульс». Гасло стрічки: «Живи. Мрій. Долай»


Хочеться вірити, що дебютний український фільм про спорт стане вдалим, та  заохотить інших режисерів заглибитися в цю тематику. Адже гострих сюжетів  в українському спорті – хоч греблю гати, тож навіть дивно, що раніше ніхто не взявся їх екранізувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: