Поділитись:

У Луцьку на небезпечному перехресті просять встановити світлофор

П'ятниця, 06 вересня 2019, 17:00
У Луцьку на небезпечному перехресті просять встановити світлофор

На перехресті проспекту Відродження та вулиці Максима Кривоноса (перед АЗС "WOG") – доволі жвавий рух. Проте воно обладнане лише пішохідним переходом, тому просять встановити там ще й світлофор. А також нанести розмітку для транспортних засобів на цій ділянці дороги, розробити план освітлення дороги та розглянути пропозицію щодо освітлення пішохідного переходу вночі.

На цьому наголошує в петиції Михайло Мондровський. 

Він навіть аргументи, чому світлофор на цьому перехресті потрібний: 

1. Навколо вулиці Максима Кривоноса, зокрема в селі Липини, відбувається жвава забудова багатоповерховими будинками, у зв’язку з чим цю ділянку дороги переходять багато людей..
2. На проспекті Відродження – великий об’єм трафіка, через що звичайні громадяни, які переходять дорогу, наражають себе на небезпеку на шляху на роботу, в магазин чи в дитячий садок № 9, який розташований навпроти вулиці Кривоноса, на проспекті Молоді, 2А, тощо.
3. Необхідність встановлення світлофора з урахуванням об’єму трафіка передбачено Національним стандартом України ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки», затвердженого наказом Держстандарту від 03.06.2002 № 326.
4. Водії ігнорують знак пішоходного переходу та й саму "зебру" і просто не пропускають пішоходів.
5. Водіям з другорядної дороги, на вулиці Максима Кривоноса, важко здійснити виїзд на основну дорогу, на проспект Відродження, у зв’язку з чим часто на вулиці Кривоноса накопичується значна кількість авто (створюється затор), що прямують з Луцької районної лікарні, психіатричної лікарні, Епіцентру чи загалом з напрямку вулиці Теремнівської.

Відтак чоловік пропонує встановити світлофор, додаткові знаки дорожнього руху, які вказуватимуть водію про небезпеку цієї ділянки. 

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна зібрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів