Поділитись:

Віддаючи Цемаха, ми вбиваємо сотні і тисячі людей, – Сергій Фурса

П'ятниця, 06 вересня 2019, 11:32
Віддаючи Цемаха, ми вбиваємо сотні і тисячі людей, – Сергій Фурса

Віддавши Володимира Цемаха Росії, українська влада вбиває тисячі людей, які можуть загинути в майбутньому, коли розв'яжуться руки Володимира Путіна.

Про це пише економічний експерт Сергій Фурса у мережі Facebook

Після того, як Україна пішла на всі умови Росії щодо обміну полоненими, видавши Путіну єдиного полоненого, який того цікавив, розгорілася дискусія: що важливіше – люди чи національні інтереси. Проте, зі слів Сергія Фурси, це в корені неправильна дискусія, тому що вона знеособлює ці самі національні інтереси, адже за ними стоять мільйони людей. 

"Цемах – не людина в звичному розумінні. Та й у незвичному, якщо він вчора не переліз через паркан голландського посольства і не попросив у них притулку, він вже не людина. Він уже не жилець. Цемах – це функція. Що дозволяє зберегти, можливо, тисячі життів. Тому що він є важливим елементом у війні. І, віддаючи його Путіну, ми тим самим вбиваємо сотні і тисячі людей. Які можуть загинути в майбутньому, коли розв'яжуться руки Путіна", – зазначив експерт.

Нагадаємо: Київський апеляційний суд 5 вересня випустив з-під варти колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха під особисте зобов'язання.

Ключове досягнення для України у війні з Росією, на думку Фурси, – це поступове заморожування конфлікту і санкції проти Росії. Адже без санкцій тисячі  українців загинули б від рук найманців Путіна. Тобто для порятунку життів українців важливо зберегти та посилити санкції. 

"Що є основою для санкцій? Міжнародна коаліція на підтримку України. Яку нам треба зберігати для порятунку життя наших людей. Не Голландії це треба, а нам. Що стало спусковим гачком санкцій? Збитий "Боїнг". До нього всім було начхати. Цей світ цинічний. І як українцям плювати здебільшого на мертвих сирійців, так і європейцям – на мертвих українців. А ось мертві європейці зрушили справу з мертвої точки. Саме "Боїнг" допоміг нам врятувати тисячі життів. Бо не було б "Боїнгу", і хто знає, коли і як ввели б санкції. І де б в цей момент стояла російська армія", – зауважив експерт.

А тепер, зазначає Фурса, Україна сама руйнує коаліцію на свою підтримку, позбавляє європейців приводу посилити санкції і дає шанс для їх зняття. 

"Коли ви говорите, що заради людей можна піти на все, то готуєте ґрунт під капітуляцію. Адже заради людей. Адже тоді і частина суверенітету можна віддати. Адже все заради життя людей", – йдеться в дописі.

Тому, додає Фурса, лицемірно порівнювати життя і державні інтереси.

"Тому влада – це так складно. Тому що влада – це не вибір між цукеркою і тістечком. Це дуже часто вибір між поганим і дуже поганим рішенням. І ці рішення будуть ранити людей. І емоціям тут немає місця... Якщо ти наділений владою, то ти не маєш на них права. Якщо ти не можеш від них відмовитися, то ти повинен визнати, що занадто слабкий для влади. І так, родичі полонених завжди будуть хотіти повернути своїх за будь-яку ціну... Це природно. Але так само природно розуміти, що рішення треба приймати не піддаючись на емоції, не бажаючи допомогти ось саме цим людям, а прораховуючи ходи і зважуючи ризики. Тому що інакше – це капітуляція. Це слабкість. А поки ми на війні, ми не можемо собі її дозволити", – резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів