Поділитись:

В ОВК №23 на Волині зафіксували перші порушення

Вівторок, 31 травня 2016, 18:15

У роботі ОВК № 23 зафіксовано перші труднощі та процедурні порушення. Неналежна робота її членів, відсутність вивіски на приміщенні ОВК та інформації на інформаційній дошці, належного технічного забезпечення, – саме такі факти зафіксував представник громадянської мережі ОПОРА, який відвідав окружну комісію у понеділок, 30 травня.

Про це повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА.

Журналіст видання "Точка опори" двічі приходив до окружної комісії в її перший день роботи (о 15:30 та 17:20), але двері кабінету, де мали б чергувати члени комісії, були зачинені. Поспілкуватися із членами ОВК йому вдалось лише наступного дня.

Заступник голови комісії Світлана Демчук зазначила, що відповідальні члени комісії цілий день 30 травня були в Маневицькій райдержадміністрації та вирішували питання щодо технічного забезпечення ОВК.

Водночас, ні 30, ні зранку 31 травня питання щодо належного забезпечення окружної комісії вирішено не було. Відсутні телефонний зв'язок, комп'ютери, принтер, вивіска, немає доступу до мережі Інтернет. Світлана Демчук каже, що ці питання залежать від представників влади, які з тих чи інших причин затягують процес.

Відповідно до постанови ЦВК № 18 "Про вимоги до приміщень окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України" від 26 січня 2012 р. для забезпечення роботи виборчих комісій органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування надають обладнання, інвентар, транспортні засоби, засоби зв'язку, оргтехніку, інші матеріальні цінності. Зокрема,окружній виборчій комісії:Державний Прапор України;легковий автомобіль;столи (не менше 7);стільці (не менше 50);телефонні апарати (не менше 3);факсовий апарат;копіювальний апарат (монохромний, придатний для друкування 30 – 40 копій формату А4 за хвилину та до 200 тисяч аркушів на місяць);комп'ютери з оптичним дисководом та можливістю запису (CD/DVD-RW) (не менше 2);принтер;інше обладнання, необхідне для функціонування автоматизованої інформаційної системи;сейф або металеву шафу для зберігання виборчої документації;аварійне освітлення (ліхтарі, лампи тощо);медична аптечка;засоби протипожежної безпеки;стенд для розміщення офіційних матеріалів.

У приміщенні, визначеному для роботи ОВК, наявні лише необхідні для роботи меблі, а також дошка для розміщення офіційної інформації. Проте, на дошці не зафіксовано ні витягу з протоколу ЦВК про утворення окружної виборчої комісії, ні протоколу з першого засідання ОВК, ні затвердженого графіку роботи комісії.

Відповідно до ч. 4 ст. 35 та ч. 5 ст. 35 Закону України "Про вибори народних депутатів"протокол засідання комісії вивішується на дошці оголошень в той же день, коли відбулось засідання, а постанова вивішується не пізніше ранку наступного дня після прийняття. Таким чином ОВК №23 мала б розмістити на дошці інформації належні документи, які були прийняті на першому засіданні 29 травня. Проте, за відсутності належної техніки, ними цього зроблено не було.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
29 січня 2024
20 січня 2024