Поділитись:

Люди втікають від служби, – стан призовної кампанії на Волині

П'ятниця, 06 вересня 2019, 14:35

Заступник військового комісара Павло Свадовський зазначив, що впродовж 2019 року місцевими військовими комісаріатами було призвано та відправлено у військові частини, навчальні центри та загальновійськові полігони для проходження навчальних зборів всього 661 військовозобов’язаний та резервіст оперативного резерву першої, другої черги, з них  – 96 офіцерів.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

"Не хочуть люди повторно проходити службу. Основною причининою є міграція, також багато з військовозобов’язаних є людьми з інвалідністю, а ми не можемо їх призивати на навчальні збори. Ще людей не влаштовує низька зарплата", – розповів Павло Свадовський.

Зауважимо, що саме тому ускладнюється ситуація і виникає низький відсоток комплектування військових частин. Адже частина не виїде поміняти, тих, хто на Сході, поки вона не буде укомплектована.

Заступник комісара розповів, що багато людей втікають від служби, готують будь-які довідки та просто виїжджають цілими сім’ями. Проте певні райони завжди виконують як і план призову, так і контракту.

В ході підготовки до навчальних зборів районними та міськими військовими комісаріатами було:

  • оповіщено: 1 900 резервістів, зокрема 213 офіцерів;
  • проведено медичних оглядів: 874 резервістів, в тому числі 113 офіцерів.
  • зараховано до складу команд: 661 військовозобов’язаних та резервістів оперативного резерву першої, другої черги, з них 96 офіцерів.

"Хоча вже й маємо свою власну кафедру. На жаль, більшість вивчились не зрозуміло з якою метою. На захист держави пішло десь п’ять людей. На осінь підуть ще двоє, бо вони мають бажання далі проходити службу", – зазначив Павло Свадовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів