Поділитись:

Чи можна посповідатися онлайн

П'ятниця, 06 вересня 2019, 11:51
Чи можна посповідатися онлайн

У Православній церкві України сповідь онлайн не звершується. І причина не в тому, що Церква не приймає сучасність або не хоче зробити доступними певні речі. Справа в тому, що Таїнство покаяння, як і всі інші Таїнства Церкви, потребують особистої участі священнослужителя.

На цьому наголошують у ПЦУ. 

За допомогою сучасних технологій можливо проводити бесіди на духовні теми, зокрема й щодо гріхів та покаяння. Однак так само, як спогляданням їжі чи пиття не можна втамувати голод і спрагу, Таїнство не звершується заочно чи дистанційно.

"Навіть звичайні лікарі не будуть вважати повноцінним лікуванням поради телефоном чи через інтернет, а запрошують на особистий прийом для спілкування з пацієнтом та огляду, бо тільки так можна поставити максимально правильний діагноз та оцінити важкість хвороби. Це правило стосується й процесу лікування душевних ран, які ми завдаємо собі гріхами. Також у Таїнстві покаяння важливою складовою є повна впевненість у збереженні таємниці, чого ніколи не можуть надати будь-які засоби дистанційного спілкування, адже в них можливе стороннє втручання", – зазначили в ПЦУ. 

У випадку, якщо людина не може приступити до сповіді у зв’язку із фізичною неспроможністю (наприклад, через важку хворобу або немічність), вона може запросити священника посповідати її вдома.

"Пам’ятаймо, що зміст нашої відвертої розмови – не звичайна формальність, яка звершується раз на місяць чи раз на рік будь-яким способом, а дійсно смиренне покаяння перед Богом з повним усвідомленням вчинених помилок та бажанням їх виправити. Лише за цієї умови ми очистимо свою душу та звільнимо серце і розум від кайданів гріха", – зазначили в ПЦУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів