Поділитись:

Приватна, державна чи альтернативна школа: переваги і недоліки (відео)

Четвер, 05 вересня 2019, 21:25

Сьогодні в Україні є можливість обрати, як здобувати освіту. Є денне, індивідуальне, дистанційне навчання. Отримувати знання можна як за партою приватного чи державного навчального закладу, так і вдома онлайн.

Про відмінності в контексті отриманих знань у приватній, державній та альтернативній школах говорили в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на "12 каналі".

Засновниця приватного закладу дошкільної освіти Валентина Галущак зазначила, що коли в класі 30 учнів, то вчитель фізично не може дати необхідний обсяг інформації.

"Коли в державній школі є 30 дітей у класі – це вже мінус", – вважає Валентина Галущак.

Натомість у приватній школі, додала вона, є чимало переваг. Серед яких:

  • більший вибір використання різних методів та методик; 
  • вкладається більше коштів у навчання педагогів, адже у приватній школі зацікавлені у подальшому розвитку та створенні хорошої репутації;
  • можна використовувати іншу форму оцінювання;
  • можливість обирати індивідуальну освітню траєкторію кожного учня.

Громадська діячка Катерина Дулапчій теж вважає суттєвим недоліком державних шкіл велику кількість учнів у класі. Щодо індивідуального навчання, то, на її думку, це дуже добре, але більшість батьків та дітей не готові до цього. 

Про переповненість класів у державних школах говорила й депутатка Луцької міської ради Алла Надточій. Вона переконана, що це негативно впливає на рівень знань учнів.

"Якби було хоча б на половину менше, хоча б 15, то вчитель швидше зміг би зорієнтуватися, як діти сприймають інформацію... І за урок на кожного була би звернена увага", – зазначила депутатка.

Якість знань, зауважила Алла Надточій, залежить і від педагогів – вони повинні навчатися і піднімати свій рівень. І сьогодні вони мають таку можливість, адже є багато онлайн-курсів.

Голова правління ГО "Ініціативи "Вільний простір" Наталія Дятловська вважає, що потрібно змінювати державну школу, аби вона набувала сучасного вигляду і відповідала вимогам часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕЙТИНГ ЛУЦЬКИХ ШКІЛ-2019

Надрукувати
мітки:
коментарів