Поділитись:

Зеленський ветував закон про кастрацію педофілів

Середа, 04 вересня 2019, 15:13
Зеленський ветував закон про кастрацію педофілів

Президент України Володимир Зеленський ветував законопроект № 6449 про хімічну кастрацію та відкритий реєстр педофілів і повернув парламенту зі своїми пропозиціями.

Про це інформує 112 телеканал. 

Законопроект передбачає застосування хімічної кастрації у разі зґвалтування особи віком до 14 років.

Формулювання дослівно таке: "вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди".

Встановлено, що примусова кастрація полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність. Примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також документ посилює санкцію за зґвалтування групою або неповнолітньої особи – з 12 до 15 років позбавлення волі.

Розбещення людини віком до 16 років каратиметься тільки позбавленням волі до 5 років (вилучено норму про можливе обмеження волі).

Законопроект доручає Кабміну упродовж двох місяців забезпечити створення публічного реєстру осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Нагадаємо, 11 липня Рада прийняла в цілому законопроект №6449 про відповідальність за педофілію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів