Замість страховки – хабар: волинянин намагався підкупити поліцейських

Вівторок, 03 вересня 2019, 16:15

фото ілюстративне

Судитимуть волинянина, який намагався підкупити поліцейських.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Зранку 10 липня 2019 року вантажний автомобіль, за кермом якого перебував 45-річний мешканець села Крупа, зупинили поліцейські роти №3 батальйону Управління патрульної поліції у Рівненській області – екіпаж патрульної поліції стаціонарного посту ДПС ДАІ «Цумань».

При перевірці документів у водія виявили відсутність договору обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів. Відтак поліцейські ухвалили рішення про складання постанови про вчинення чоловіком адміністративного правопорушення, передбаченогост. 132-1 КУпАП. 

Аби уникнути притягнення до адміністративної відповідальності, водій запропонував, а потім і надав поліцейським, поклавши на стіл у приміщенні посту, грошові купюри. Зробив він це попри роз’яснення правоохоронців, що його дії кваліфікуються як злочин та фіксуються на відео.

Водія обвинувачують у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України) і невдовзі він постане перед судом.

За вчинення такого злочину Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді  штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: