Поділитись:

Білорусь закрила кордон з Україною: відповідь прикордонників

Вівторок, 03 вересня 2019, 18:41
Білорусь закрила кордон з Україною: відповідь прикордонників

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ був змушений "наглухо" закрити кордон з Україною через величезний "потік зброї".

Про це він повідомив у Мінську на міжнародній конференції, присвяченій боротьбі з тероризмом, – пише Укрінформ з посиланням на білоруські ЗМІ. 

"Зі своїми братами, близькими людьми повністю закрити кордон (мова про білорусько-український кордон). Наглухо. Ще більше, ніж з Північноатлантичним блоком, який для нас з давніх часів нібито здавався ворогом номер один. А сьогодні зі своїми людьми закрили кордон наглухо. Тому що ринув потік зброї", – сказав Лукашенко.

Він додав, що там, де зброя в руках у звичайних людей, – слід чекати тероризму.

"Там, де зброя в руках у звичайних людей, і особливо у націоналістично налаштованих, – чекай тероризму. І спокійна Білорусь, не дай бог, може пожинати ці плоди. І отримати те, для чого у нас немає начебто підстав", – заявив Лукашенко. 

У той же час представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко спростував слова білоруського президента, передає Апостроф.

"Протягом останніх років ми неодноразово чули з білоруської сторони заяви про потік нелегальної зброї, який нібито йде з України. При цьому українська сторона жодного разу не отримала цього підтвердження", – сказав він.

Співробітник ДПСУ підкреслив, що випадки контрабанди зброї на українсько-білоруському кордоні частіше траплялися саме в контексті "імпорту".

"З цих 38 одиниць 20 слідували саме на в'їзд в Україну, тобто їх намагалися провезти саме з території Білорусі", – акцентував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів