Поділитись:

У Волинській обласній лікарні з'явиться киснева станція (фото)

П'ятниця, 30 серпня 2019, 19:33

У Волинську обласну клінічну лікарню привезли ще одну складову кисневої станції.

Про це повідомляється на сторінці проєкту "Зниження рівня захворюваності  на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА". 

У Волинську обласну клінічну лікарню розпочалися поставки другої фази закупівель медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичної закладів вторинного і третинного рівня надання допомоги.

Нагадаємо: 8 серпня у лікарню провезли розетки медичного газу (кисень/вакуум) Forano (виробник GREGGERSEN GASETECHNIK GMBH).

Постачання обладнання, що вартуватиме понад 7 мільйонів гривень і яке змонтують у кисневу станцію, здійснює ТзОВ «Алві-Лайн». Його мають привезти до кінця вересня.

28 серпня до Волинської обласної клінічної лікарні привезли ще одну складову кисневої станції. Систему вакуумну медичну ULTRAVAC 2.150/1000 (виробник ULTRA-CONTROLO – Projectos Industriais, Lda) доправили на технічний поверх лікарні, де вона очікуватиме на монтаж.

Заступник головного лікаря ВОКЛ Олександр Дудар пояснює, що киснева станція слугуватиме для централізованої подачі кисню і повністю змінить систему газопостачання лікарні. Це обладнання дозволить медзакладу генерувати кисень зі звичайного повітря та подавати його за новою системою в усі операційні та реанімаційні зали.

«Завдяки закупівлям субпроєкту загалом буде створена повноцінна кардіореанімація. Для неї вже придбали усе обладнання. Постачання відбудуться найближчим часом. І великим плюсом є те, що ми сюди і «заводимо» кисень, і подаватимемо пацієнтам через спеціальні маски очищене повітря (адже є чимало хворих, які потребують саме його, а не кисню)», – наголошує Олександр Дудар.

Окрім того, у вимогах , прописаних у тендерній документації, була закріплена наявність у цьому обладнанні централізованої вакуумної системи, що дозволить паралельно до кисневої ввести систему, яка забезпечить постійним вакуумом і дасть можливість застосовувати у всій хірургії та реанімації так званий централізований відсмоктувач, що впливає на якість проведення оперативних втручань.

Третьою «фішкою» нової станції є система рекуперації, яка дасть змогу не викидати у повіртя енергію, що вивільнятиметься внаслідок утворення кисню чи очищення повітря. Рекуперація дозволить гріти воду, тож у хірургічному корпусі із 12-ма операційними та реанімацією буде цілободово тепла вода.

«Тож для ВОКЛ ця надсучасна киснева станція – економія на закупівлі газу, пелет і того ж таки рідкого кисню, який привозили зі Льовова бочками, щороку витрачаючи у межах 800 тисяч гривень (а зараз ціна зростає вже до мільйона). За найпрастішими підрахунками, придбана за 7,3 мільйона гривень киснева станція дуже економічно ефективна й окупиться щонайбільше років за 8, коли враховувати лише закупівлю рідкого кисню», – пояснив економічний ефект виконувач обов'язків головного лікаря Іван Сидор і додає, що лише завдяки субпроєкту у заклад вдалося прибдати таку досконалу техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 грудня 2023
15 листопада 2023
08 вересня 2023
18 серпня 2023
03 грудня 2022
01 грудня 2022
01 листопада 2022
26 вересня 2022
19 серпня 2022
02 серпня 2022