Джаз впливає на свідомість, – організатори «Art Jazz 2019» розповіли деталі фесту

Четвер, 29 серпня 2019, 15:39

«Там, де джаз, там рівні дороги, правильно працює економіка, і врешті правильно голосують за президента», – жартома розповів засновник фестивалю «Art Jazz 2019» Олег Баковський під час пресконференції організаторів.

Це відбулося 29 серпня у стінах Палацу культури міста Луцька.

Організатор фестивалю, керівник ГО «Принцип» Віктор Грисюк, співорганізаторка Руслана Моклиця та сам засновник фесту розповіли деталі, якими дивуватимуть відвідувачів «Art Jazz».

Це вже 12 фестиваль, хоча дійство відбувається щорічно вже 13 років.

«Цей фестиваль – це не комерція, він має соціальний аспект… У Луцьку, мені здається, джазовий фестиваль є родзинкою», – вважає Олег Баковський.

Він також переконаний, що джаз впливає на свідомість і на ментальність.

«Я був здивований, коли дивився, як до нас приходив один міліціонер, якийсь прокурор. Також і влада не завжди приходила, а зараз до неї приходить розуміння, що ми йдемо до Європи. Та й у нас самих Європа, тільки треба робити якісніші продукти», – розповів засновник фестивалю.

Своєю чергою Віктор Грисюк розповів, що цьогоріч вхід на фестиваль дітям до 14 років зробили безкоштовним. А все для того, аби змалечку привчати дітей до культури.

«Ми вдячні волонтерам і героям АТО, завдяки яким маємо можливість творити культуру. Адже якби не вони, не факт, що ми робили б джаз. Через спілку ветеранів АТО Волині, зокрема Олега Кобилинського, ми надали певну кількість безкоштовних запрошень для ветеранів та членів їх родин», – зауважив організатор фестивалю.

Також додав, що цього разу під час дводенного фестивалю буде віртуальна виставка, перформанси, діятиме фудкорт та на усіх чекають різноманітні сюрпризи.

«Завдяки нашим друзям і партнерам ми зробили надзвичайно доступні ціни на квитки. До сьогодні включно це лише 100 гривень, а в день фестивалю – 150 грн.»,– зауважив Віктор Грисюк.

Руслана Моклиця додала, що цьогоріч буде унікальна і гармонійна підбірка музикантів.

«Ці 2 дні будуть різнопланові і дуже насичені по музиці», –підсумувала співорганізаторка та закликала охочих приходити на фестиваль «Art Jazz 2019».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Art Jazz 2019": яким буде джазовий фестиваль у Луцьку