Розповіли про можливі обсяги недозбору коштів Волинською митницею

Понеділок, 30 травня 2016, 17:53

Громадський активіст Володимир Пащенко та народний депутат України Ігор Гузь підрахували, що Волинська область недоотримує орієнтовно один мільярд гривень в місяць.

Про це стало відомо у понеділок, 30 травня, під час круглого столу в Устилузі.

Володимир Пащенко зауважив, що Чернігівська митниця, яка обслуговує кордон із країною-агресором Росією, заробила 1 мільярд 90 мільйонів гривень.Волинська митниця, яка межує зі стратегічним партнером України Польщею, зібрала 1 мільярд 120 мільйонів, що ставить під сумнів ефективність роботи.

"Не всі кошти йдуть до бюджету, хоча ми з європейцями не воюємо та маємо зону вільної торгівлі. За нашими підрахунками недозбір може становити близько одного мільярду гривень щомісяця", – каже активіст.

Діяч вважає, що змінити ситуацію може молодь, та наводить для прикладу керівника Одеської митниці Юлію Марушевську.

"Молоді мають прийти і робити реформи, наша митниця потребує таких людей, як голова Одеської митниці, яка незважаючи на свій юний вік, дуже компетентна", – наголосив Пащенко.

Також активіст розкритикував владу за низькі зарплати у митників.

"Ганьба державі, що митники отримують маленьку заробітну плату. Для нашого суспільства, велика розкіш утримувати дешевих митників. Це спонукає їх брати хабарі", – підсумував Володимир Пащенко.