Поділитись:

Волинські веслувальники вибороли олімпійські та паралімпійські ліцензії (фото)

Вівторок, 27 серпня 2019, 14:40

На фото: Сергій Ємельянов

На чемпіонаті світу із веслування на байдарках та каное волинські спортсмени здобули ліцензії на літні Олімпійські ігри та Паралімпійські ігри.

Про це повідомляє Відділ питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

У Сегеді (Угорщина) завершився чемпіонаті світу із веслування на байдарках та каное. Головною метою змагань став відбір на літні Олімпійські ігри, Токіо-2020. Україну представляли 30 спортсменів.

Всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки. За підсумками, саме волинські спортсмени здобули дві олімпійські ліцензії з восьми, які отримала Україна. 

Жіночий квартет Марія Повх (Волинська), Анастасія Тодорова (Одеська), Марія Кічасова-Скорик (Полтавська), Інна Грищун (Полтавська) отримали командну ліцензію, взявши восьме місце у байдарці-четвірці на 500 м та показали результат 1,37,69 хв.

Іще одне восьме місце у чоловіків. Дует Юрій Вандюк (Волинська) та Едуард Шеметило (Полтавська) пройшли дистанцію каное-двійка 1000 м за 3,49,50 хв.

Не поступаються своїм колегам у результативності і каноїсти-паралімпійці. Для них чемпіонат у Сегеді завершився трьома золотими, однією бронзовою нагородою та чотирма ліцензіями на Паралімпійські ігри-2020.

Волиняни Марина Мажула та Сергій Ємельянов у трійці золотих призерів. Знані на вітчизняних теренах веслувальники вже не вперше беруть участь у всесвітніх чемпіонатах. Ця перемога вже третя у Сергія та друга у Марини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів