Поділитись:

100 днів президентства Зеленського: цифри і факти

Вівторок, 27 серпня 2019, 11:58

27 серпня минає 100 днів, відколи Володимир Зеленський обіймає посаду Президента України.

Видання «Слово і Діло» з'ясувало, скільки указів підписав, скільки законопроектів зареєстрував, скільки зустрічей провів, скільки відеозвернень записав, куди найчастіше їздив і з ким спілкувався упродовж цього часу новообраний президент.

Укази, законопроекти, розпорядження

За даними аналітиків порталу «Слово і Діло», протягом стоденного періоду Зеленський підписав 302 указів і видав 217 розпоряджень. Також він зареєстрував у парламенті 13 законопроектів, щоправда, деякі – абсолютно даремно, бо Рада VIII скликання не встигала їх розглянути. Тепер ці документи просто підуть у небуття, якщо не будуть подані повторно на розгляд депутатів уже IX скликання.

Відеозвернення та обіцянки

Протягом ста днів, перебуваючи на посаді президента, Зеленський дав українцям 78 обіцянок. До цього переліку не входять тези з його програми та передвиборчі обіцянки, тому що вони були озвучені (або сформульовані письмово) до дня інавгурації, тобто за межами перших 100 днів президентства. Якби ми рахували і передвиборчу риторику, повідомили б, що Зеленський дав аж 180 обіцянок до сотого дня президентства. Для порівняння: Петро Порошенко в аналогічний період свого президентства був удвічі менш багатослівним.

У результаті, 8 обіцянок уже до кінця виконані, а от 9 – остаточно провалені. Хоча, варто сказати, що деякі з обіцянок, які ми вважаємо не виконаними, таки були реалізовані, але з запізненням.

Між тим, одна з провалених обіцянок стосується щоденних відеозвернень до жителів України. Насправді протягом цих ста днів Зеленський зробив лише 7 звернень у такому форматі.

Поїздки та зустрічі в Україні та за її межами

Протягом ста днів Зеленський здійснив 20 робочих поїздок по Україні. Найчастіше він відвідував Львівську область – аж тричі. За цей час він провів з чотири десятки офіційних зустрічей на території України, про які звітувала пресслужба.

Не менше часу президент приділив і міжнародній діяльності: в нього було 77 контактів з представниками інших країн та міжнародних організацій. Найбільше офіційних контактів Зеленський мав із Німеччиною, США та Єврокомісією. Усього за 100 днів Зеленський здійснив 5 зарубіжних візитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів