Поділитись:

Депутати у Раді голосуватимуть за відбитком пальця

Вівторок, 27 серпня 2019, 06:35

Представник президента у Верховній Раді, нардеп від Слуги народу Руслан Стефанчук повідомив, що в парламенті може з'явитися нова система голосування Рада-4. Про це він розповів в ефірі телеканалу Наш, пише Liga.net.

За словами політика, нова система, на відміну від сенсорної кнопки системи Рада-3, буде реагувати не на тепло руки депутата, а на його відбиток пальця.

"Сьогодні ми вже піднімаємо питання про систему Рада-4. Рада-3 – це просто сенсорна кнопка, тобто реакція на тепло. Коли ж ми говоримо про Раду-4, то це реакція на відбиток пальця депутата", – пояснив Стефанчук.

Політик повідомив, що зараз ведуться переговори з Інститутом прикладної математики і механіки НАН України, який повинен забезпечити технічну складову питання. Також проводяться консультації з юристами про внесення відповідних змін до регламенту Верховної Ради.

Стефанчук висловив надію, що нова система буде готова до експлуатації після зимових канікул депутатів.

"Я думаю, десь протягом півроку (система Рада-4 буде введена в експлуатацію – ред.). Це не від нас залежить – це питання технічне. Систему треба розробити, сертифікувати і впровадити в Верховну Раду. Дуже сподіваюся і заздалегідь не кажу, але думаю, що після зимових канікул ми зможемо перейти на абсолютно нову систему голосування ", – підсумував політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від "Слуги народу" обізвав журналістку "тупою вівцею"

Надрукувати
мітки:
коментарів