Поділитись:

Вас не люблять через селфі в соцмережах, – вчені

Неділя, 25 серпня 2019, 04:17
Вас не люблять через селфі в соцмережах, – вчені

Селфі можуть знищити добре ставлення до вас і вашого інстаграму, впевнені психологи з Вашингтонського університету.

Як пише 24 канал, вони провели експеримент з використанням фотографій з реальних акаунтів. Спочатку дослідники проаналізували пости на сторінках 30 студентів, які перед цим заповнили анкету про свої особисті якості.

Потім їх знімки відправили 119 студентам з іншого університету, які повинні були оцінити людей з першої групи.

Коли психологи подивилися на результати, то виявили, що любителі селфі викликали у другої групи студентів негативну реакцію набагато частіше, ніж ті, хто робить інший формат фото.

"Навіть якщо два профілі мали схожу тему, наприклад, подорожі, почуття до людини, яка виклала селфі, були негативними, а до того, хто розміщував інші формати – позитивними", – розповів Кріс Баррі, один з авторів дослідження.

Відторгнення викликали саме селфі – знімки, де людей фотографував хтось інший, сприймалися нормально. Вчені припускають, що це відбувається через те, що селфі виглядають надуманими, неприродними та є ознакою нарцисизму.

Але Баррі підкреслює, що дослідження показує саме сприйняття знімків, а не наміри тих, хто їх викладає. Рівень нарцисизму у тих, хто робить Селфі, був не вище, а іноді навіть і нижче, ніж у шанувальників інших форматів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Instagram визнали найбільш шкідливою для психіки соцмережею

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024