Поділитись:

В окрузі №23 голова виборчої комісії відмовилася від посади

Понеділок, 30 травня 2016, 08:18

Керівництво окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 23 відмовляється виконувати свої обов'язки.

Про це стало відомо у неділю, 29 травня, під час першого засідання цього колегіального органу публічної влади, – повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

Голова комісії Оксана Коваль (депутатська фракція "Народний Фронт"), написала заяву, що відмовляється очолювати ОВК, але не відмовляється від членства в ньому.

Водночас, відповідно до ч. 4 статті 37 Закону України "Про вибори народних депутатів", особа, яка подала заяву про складення повноважень голови виборчої комісії, продовжує виконувати свої обов'язки до моменту прийняття рішення про дострокове припинення її повноважень ЦВК.

Заступник голови комісії Любов Новосад (депутатська фракція "Радикальної партії Олега Ляшка") відмовилась виконувати свої обов'язки на платній основі. Замість неї це робитиме член комісії Світлана Демчук (депутатська фракція "Батьківщина"). За таке рішення проголосували присутні члени ОВК.

В цілому участь в першому засіданні взяло одинадцять з вісімнадцяти членів комісії. Семеро членів ОВК не з'явилося на це засідання. П'ять з них, як виявилося, проживають в інших областях. Зокрема: Дмитро Артеменко (суб'єкт подання - "Інтернет партія України") – м. Житомир, Лариса Єременко ("Ліберальна партія України") – м. Херсон, Денис Дудченко ("Партія Зелених України") – м. Херсон, Анфіса Родченко – ("Єдина Країна") – м. Запоріжжя, Андрій Сакір ("5.10") – м. Чернігів.

Надрукувати
мітки:
коментарів