Поділитись:

Частині луцьких школярів надали безкоштовний проїзд у тролейбусах

Четвер, 22 серпня 2019, 11:20
Частині луцьких школярів надали безкоштовний проїзд у тролейбусах

фото ілюстративне

З 1 вересня по 31 грудня 2019 року міська рада забезпечить безкоштовний проїзд у тролейбусах дітей шкільного віку громадян, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення операції об’єднаних сил до міста Луцька.

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради 22 серпня.

У закладах загальної середньої освіти навчається 125 дітей громадян, які перемістилися до міста Луцька з тимчасово окупованої території України та районів проведення операції об’єднаних сил (АР Крим – 28, Донецька область – 53; Луганська область – 44), тому необхідно забезпечити регулярне безкоштовне підвезення до місця навчання та до закладів позашкільної освіти.

Придбання щомісячних проїзних квитків буде здійснюватись управлінням освіти Луцької міської ради на підставі поданих списків дирекціями закладів загальної середньої освіти та на підставі поданих заяв батьків.

Менше, аніж 50 % з цих батьків, просять такої допомоги, – повідомила керівник управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко.

Член виконкому Ігор Муковоз вкотре висловив свою позицію щодо таких рішень. Він зазначив, що є чимало луцьких дітей, які потребували б такої допомоги. Тож подібні рішення ставлять у нерівні умови дітей. 

Одначе Зіновія Лещенко зазначила, що є відповідне розпорядження міського голови ще 2016 року (щодо сімей, що переселилися), яке потрібно або скасувати, або виконувати, чим і є ухвалення відповідних рішень виконкомом.

Підпримав ухвалення безплатного проїзду член виконкому Олександр Серватович.

Член виконкому Ігор Алєксєєв запропонував монетизувати цю пільгу.

Виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що це стане можливим після запровадження електронного квитка.

Зрештою, виконком підпримав рішення щодо надання безплатного проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів