Поділитись:

Ціна на електроенергію має бути знижена на 10-15%, – Андрій Герус

Понеділок, 19 серпня 2019, 09:05
Ціна на електроенергію має бути знижена на 10-15%, – Андрій Герус

Тарифи на електроенергію мають бути знижені на 10-15 %.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів «головний енергетик» – народний депутат Андрій Герус.

Зі слів Андрія Геруса, «треба системно – один раз – вирішити цінову проблему для всіх».

«Від сьогоднішнього рівня ціна на електроенергію має бути знижена на 10-15 % методом певних нормативно-правових актів Кабміну та НКРЕКП», – зазначив він.

Герус обіцяє, що на «Енергоатом» не будуть покладати ще й всі комунальні підприємства, адже «у «Енергоатома» є лише 10 % електроенергії для реалізації на ринку прямих контрактів».

«Потрібно зробити таким чином, щоб «Енергоатому» залишити не 10 %, а більше – для ринку прямих контрактів – 20-25 %. Тоді компанія зможе виставляти більші обсяги на ринок прямих договорів, і тоді на цей ринок можуть прийти споживачі і купувати електроенергію за нижчою ціною», – пояснив нардеп.

Герус вважає, що ще «треба понизити діючі обмеження цін, встановлені регулятором на ринку на добу наперед і на внутрішньодобовому ринку, а також понизити тариф «Укренерго».

«Можливо, це потребуватиме певних змін до закону. Крім того, є можливість більш точно розрахувати деякі параметри тарифу для «Укренерго», зокрема стосовно «зеленої» енергетики, хоча компанія, зрештою, повинна мати тариф, який покриває всю їхню господарську і операційну діяльність», – зазначив Герус.

Нагадаємо: з 1 липня в Україні стартував другий етап енергореформи, що передбачає запуск нового оптового ринку електроенергії. Реформа ринку електроенергії передбачає впровадження європейської моделі, яка буде стимулювати в Україні конкуренцію і появу нових учасників ринку.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів