Супрун порадила, як вберегти дітей від падіння з вікна

Неділя, 18 серпня 2019, 06:27

Діти охоче досліджують світ, а опиняючись на підвіконні, отримують для цього нову можливість. Але цей спосіб дослідження є дуже небезпечним. Найчастіше жертвами таких випадків є діти віком до 3 років. Їм дійсно складно пояснити, у чому небезпека відкритих вікон. Тому вся відповідальність за їхню безпеку лежить на батьках.

Очільниця МОЗу Уляна Супрун разом з УП.Життя, а також спільно з поліцією та експертами підготували практичні поради для батьків, які допоможуть убезпечити малюків від падіння.

У теплу пору року вони особливо актуальні, адже рятуючись від спеки, люди часто залишають вікна вдома відкритими. Часто залишають вікна відчиненими, бо на них є протимоскітна сітка. Але для малюків вони – не перепона. Сітки не здатні витримати дитину, якщо на них спертися навіть невеликою вагою.

Тому обов’язково:

▪️ Не залишайте дітей без нагляду біля відчинених вікон.
▪️ Не залишайте їх без нагляду на підвіконні. Достатньо кількох секунд, аби малюк відчинив вікно та випав. 
▪️ Не ставте біля вікон меблі та інші предмети, які можуть допомогти дитині вилізти на підвіконня. 
▪️ Поясніть дитині, що не можна гратися на підвіконні.
▪️ Встановіть решітки або фіксатори, із якими вікно не можна відчинити просто ручкою.

Важливо, аби простір, у якому живе дитина, був безпечним для неї. Необхідно подбати, щоб навіть неочевидним загрозам життю та здоров’ю можна було запобігти. І пам’ятайте, що будь-яке вікно, яке можна відчинити, становить потенційну загрозу для дитини. Тому за змоги позбудьтеся її.

"Збережіть собі ці поради та поділіться з усіма знайомими батьками! Дбати про здоров’я дітей та уникати небезпеки, яку можна легко попередити –надзвичайно важливе завдання", – резюмувала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції дітям до 15 років заборонили користуватися телефонами в школі