Поділитись:

Супрун порадила, як вберегти дітей від падіння з вікна

Неділя, 18 серпня 2019, 06:27

Діти охоче досліджують світ, а опиняючись на підвіконні, отримують для цього нову можливість. Але цей спосіб дослідження є дуже небезпечним. Найчастіше жертвами таких випадків є діти віком до 3 років. Їм дійсно складно пояснити, у чому небезпека відкритих вікон. Тому вся відповідальність за їхню безпеку лежить на батьках.

Очільниця МОЗу Уляна Супрун разом з УП.Життя, а також спільно з поліцією та експертами підготували практичні поради для батьків, які допоможуть убезпечити малюків від падіння.

У теплу пору року вони особливо актуальні, адже рятуючись від спеки, люди часто залишають вікна вдома відкритими. Часто залишають вікна відчиненими, бо на них є протимоскітна сітка. Але для малюків вони – не перепона. Сітки не здатні витримати дитину, якщо на них спертися навіть невеликою вагою.

Тому обов’язково:

▪️ Не залишайте дітей без нагляду біля відчинених вікон.
▪️ Не залишайте їх без нагляду на підвіконні. Достатньо кількох секунд, аби малюк відчинив вікно та випав. 
▪️ Не ставте біля вікон меблі та інші предмети, які можуть допомогти дитині вилізти на підвіконня. 
▪️ Поясніть дитині, що не можна гратися на підвіконні.
▪️ Встановіть решітки або фіксатори, із якими вікно не можна відчинити просто ручкою.

Важливо, аби простір, у якому живе дитина, був безпечним для неї. Необхідно подбати, щоб навіть неочевидним загрозам життю та здоров’ю можна було запобігти. І пам’ятайте, що будь-яке вікно, яке можна відчинити, становить потенційну загрозу для дитини. Тому за змоги позбудьтеся її.

"Збережіть собі ці поради та поділіться з усіма знайомими батьками! Дбати про здоров’я дітей та уникати небезпеки, яку можна легко попередити –надзвичайно важливе завдання", – резюмувала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції дітям до 15 років заборонили користуватися телефонами в школі

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024
20 лютого 2024